Strafke
header-stripes

Heb je even de tijd?

Geschreven door Truineer op zondag 15 december 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Jos Lacroix
"STRUSOL is een vereniging die schepen Jurgen Reniers met enkele vrienden heeft opgericht. Ze staat voor St TRUiden, SOLidair! Aanstaande zondag 22 december organiseren ze samen met OKRA een kerstfeest voor stadsgenoten die wat minder kansen hebben, het misschien wat minder breed hebben of eenzaam zijn. En dat al voor de 15de maal!

"De inschrijvingen voor het feest liepen de voorbije weken via oa St Vincentius vereniging en Onder Ons als een trein. We zitten aan 230 inschrijvingen, waarvan 60 kinderen. Voor hen komt de kerstman komt langs met speelgoed en Freddy Davis verzorgt een kerstconcert met zijn prachtige liedjes. Bovendien kunnen we dit feest voor jong en oud gratis aanbieden, dank zij de steun van de stad en andere instanties en sponsors", zegt Jurgen Reniers.
Voor dit feest kunnen de organisatoren al tiental aantal jaar beroep doen op ASSTER, campus stad (het vroegere Ziekeren). De kok kookt er lekkere maaltijd en ze mogen het personeelsrestaurant en alle benodigdheden helemaal gratis hebben om het er weer gezellig te maken voor deze mensen! "MAAR: natuurlijk hebben we hiervoor nog wat vrijwilligers nodig", roept Jurgen op.
Wat moet er gebeuren zondag?

10u- 11u30: zaal klaar zetten, tafels dekken, ...
11u30- 15u gasten verwelkomen, opdienen, afruimen, afwassen, ....
15u-16u opruim en poets!!

Wie wil er graag bij zijn zondag en zo zijn of haar steentje bijdragen? Graag privé berichtje dan of een mailtje naar jurgen.reniers@telenet.be
Zet hierin zeker je naam, aantal personen dat wil komen helpen en van wanneer tot wanneer we op je mogen rekenen zondag. Hopelijk vinden we ook wat mensen die mee willen poetsen als alles afgelopen is, want we laten graag de zaal achter zoals we hem kregen", besluit de schepen.
STRUSOL en OKRA danken jullie allemaal voor jullie reacties. Samen maken we er weer wat moois van met een warm onthaal en dit al voor de 15de keer!

ReactiesVe zitten och op Faceboek