Strafke
header-stripes

Groepen genieten voortaan van 'De Pot op Tafel'

Geschreven door redactie op zaterdag 16 december 2017 in rubriek Truineer Tipt

Fotograaf: Danny Vanschoonbeek
Met het nieuwe concept De Pot Op Tafel willen Rob, Pieter en Raf het jeugdsentiment van een gezellig feestje bij grootmoeder weer laten opborrelen. Groepen bedienen zichzelf in de sfeer van weleer. “Ongedwongen, vol nostalgie en ongestoord”, klinkt het

Oma's interieur

In oma's woonkamer, een volledig aparte privé-ruimte in Zepperen, kan je even relaxen in de authentieke zithoek of zelfs een vinylplaat op de platendraaier leggen. Om alles in te richten werkten de initiatiefnemers samen met Kringwinkel Okazi. “We hebben alles uitgezocht, van potten tot borden en glazen. Zelf het aperitief kan nu uit ouderwetse 'coupkes' worden gedronken”, zegt Jeroen Vanbrabant van Kringwinkel Okazi.

Unieke formule

Groepen van 15 tot 35 mensen kunnen via www.depotoptafel.be  op donderdag-, vrijdag-, zaterdag-, en zondagavond reserveren. “En ook op zondagmiddag”, weet Pieter Gillet. “Het concept is eenvoudig. Je hebt de ruimte volledig alleen voor de hele groep. Op onze website kan je zelf je menu samenstellen", zegt Raf Vanmechelen.

"Met voorgerechten als kaas- en garnaalkroketten en echte Belgische charcuterie, hoofdgerechten als varkenswangen, gebraad en koninginnenpastei is de geur van oma's keuken nooit ver weg", weet Pieter Gillet. "De basisformule met een voorgerecht, twee hoofdgerechten en een dessert kost 39 euro. Daar is ook een selectie dranken in voorzien."

Leuk is ook dat de borden en de glazen die op tafel komen wel een allegaartje lijkt. “Zo was dat vroeger ook. Als oma veel volk aan tafel had werd alles bijeengezocht”, voegt Rob Breesch toe.

Toerisme

Schepen van Toerisme Hilde Vautmans denkt dat De Pot Op Tafel een succes zal worden. “Toerisme Sint-Truiden neemt het initiatief dan ook me op in de communicatie. “Maar dan moeten ze me wel beloven dat er af en toe een gerecht met appelen en peren op het menu komt.”

Praktisch:
www.depotoptafel.be
Tel: 0476-39.05.83
info@depotoptafel.be

Adres
Sint-genovevaplein 8
3800, Zepperen (Sint-Truiden)

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek