Strafke
header-stripes

Gratis huiswerkbegeleiding bij leerachterstand

Geschreven door redactie op vrijdag 6 oktober 2017 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Truineer
De stad Sint-Truiden start deze maand met een nieuwe huiswerkbegeleidingsproject waaraan acht lagere scholen deelnemen. Het stadsbestuur trok 10.000 euro uit om vorige maand 23 leerkrachten door een specialist te laten opleiden.

De leerkrachten worden met het geld ook betaald voor de extra inspanning die ze leveren, ze krijgen 15 euro per uur. Zij zullen nu na de schooluren sessies voor groepjes van maximaal 8 kinderen begeleiden. 185 kinderen met een leerachterstand werden vooraf door het CLB geselecteerd en de zorgcoördinatoren van de scholen zelf.

Sint-Rita, Heilig Hart Sint-Trudo, Klim-OP, Schuttershof en De Villa in het centrum, t' Zonnetje in Melveren, Het Wijdeland in Brustem en de Zonnebloem in Wilderen doen mee. 

"Nu kunnen we echt kinderen helpen die een extra stimulans nodig hebben. Hun ouders hoeven hiervoor niets te betalen. Wij nemen de kosten op ons", zegt schepen van Flankerend Onderwijs Hilde Vautmans. 

De scholen staan nu zelf in voor de verdere praktische uitvoering. De ouders vernemen tussendoor ook hoe hun kind het stelt, ook op minder formele momenten.

Het project werd vrijdag voorgesteld in Leefschool De Villa in Sint-Truiden. Directeur Kris Selis is enthousiast. "Huiswerk is een hekel punt. Hier krijgen kinderen op woensdag en vrijdag al geen huiswerk meer. Vaak is het ook zo dat een bepaalde leerling het werk op vijf minuten klaar heeft. Een kind dat de hele dag al moeite moest doen, wordt dan nog eens gestraft. Nu kunnen we meer op maat gaan werken. Een opsteker."

 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek