Strafke
header-stripes

Goud op EK voor Lisa Lung

Geschreven door Dirk Radoes op vrijdag 10 februari 2017 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: ITTF
Lisa Lung uit Sint-Truiden heeft een ongelooflijke prestatie neergezet om het Europees kampioenschap -21. Als 17 jarige slaagde zij erin om voor de derde keer Europees kampioen te worden in het dubbel èn een bronzen medaille te behalen in het enkel.

 

In het Russische Sochi werd Lisa Lung (17) Europees kampioen in het dubbel bij de -21. Met haar dubbelpartner Eline Loyen (18) uit Hoeselt versloeg ze in de finale het Roemeense duo en eerste reekshoofd Diaconu/Dragoman met 3-1. Na haar Europese titel in 2014 (cadetten) en in 2016 (juniors) was het voor Lisa haar derde Europese titel in het dubbel. Een ongeziene prestatie.
Maar niet alleen in het dubbel, ook in het enkel zette Lisa een glansprestatie neer met een bronzen medaille. Nadat ze in de 1/8 finale de Engelse Ho Tin Tin uitschakelde versloeg ze in de kwartfinale, na een zenuwslopende wedstrijd, de 21 jarige Russische Guseva Ekaterina met 4-3 en verzekerde ze zich van de bronzen medaille. In de halve finale was de Duitse Wan Yuan te sterk. 

Maar wat een EK-21 voor Lisa met goud én brons!

 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek