Strafke
header-stripes

Goede Paasvakantie voor Toerisme Sint-Truiden

Geschreven door Raf Vanmechelen op maandag 17 april 2017 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Bloesembar, Velm
De tweede week van de Paasvakantie was er niet meteen mooi weer maar dat is niet te zien aan de cijfers van de dienst Toerisme in Sint-Truiden. “Er kwamen tussen 1 april en vandaag 8.026 mensen aan onze balie. Vorig jaar waren er dat 11.650 op een hele maand.”

 

Volgens schepen van Toerisme Hilde Vautmans (Open VLD) viel de Paasvakantie dit jaar ideaal samen met de bloesems.

“Wat ook opviel is het enorme succes van de nocturnes tijden de Paasvakantie. Er waren nu al 512 deelnemers en er volgen nog 5 nocturnes. Er is nog plaats voor de nocturnes van 28 april en 1 mei. Ook voor de kampvuurverhalen op 13 mei in Gingelom en 27 mei in Velm zijn er nog plaatsten.”
Bij de fietsenverhuur was het weekend van 8 en 9 april de topper, toen waren bijna alle fietsen verhuurd. “De tweede week was iets kalmer. Maar we verhuurden zo’n 1.150 fietsen in de vakantieperiode.”

De Bloesembus kon al op 400 deelnemers rekenen en ook de Bloesembar in Velm doet het uitstekend, van 7 april tot 16 april waren er al 3.300 bezoekers. “De Pipo Lounge was ondertussen ook twee zondagen open en daar konden ze al op 2.300 mensen rekenen. De pop-up van Le Bon Vinvant in Zepperen kreeg al 1.750 bezoekers.” 
 
Het kamperen onder de bloesems op 28 april zit praktisch vol. Er zijn wel nog plaatsen om te kamperen bij Jacobs op 15 juli en aan het Kerkje van Guvelingen op 23 september.

Alle info: www.toerisme-sint-truiden.be 

 

 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek