Strafke
header-stripes

Gilen Woonprojecten legt 'hamsterhuren' uit

Geschreven door Stefanie Radoux op vrijdag 20 juli 2018 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: ATV
Binnenkort kan je hamsterhuren. Het is een nieuwe term en het betekent dat na een paar jaar een huis te huren, de huurder het kan kopen, maar de betaalde huur wel kan aftrekken van de aankoopprijs. Het Truiens bedrijf Gilen Woonprojecten was uitgenodigd bij ATV voor een studiogesprek.

Zaakvoerder Laurens Gilen iedereen de kans geven een eigen woning te kopen. “Ik merkte dat een aantal mensen geen toegang hebben tot de nieuwbouwmarkt. Vaak hebben ze wel een vast inkomen maar niet voldoende cash om een lening aan te gaan. Via hamsterhuren kan je al hurend sparen”, zegt Gilen.

Het systeem werkt als een klassiek huurmodel maar met een eenzijdige optie tot aankopen. Wanneer je als huurder beslist de optie niet te lichten, blijf je gewoon huren. “In het andere geval gaan we samen naar de notaris en wordt er berekend hoeveel huurgeld er van de aankoopprijs wordt afgedaan”, aldus Gilen. Iedereen komt ervoor in aanmerking.

Op dit moment lopen er gesprekken met projectontwikkelaars maar waar het mogelijk zal zijn om te hamsterhuren is nog niet duidelijk. Over enkele maanden zal het bedrijf hierover communiceren. Het doel is om begin volgend jaar het eerste project te realiseren. (ADA)

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek