Strafke
header-stripes

Gilde der Loonse Wynluyden organiseerde wijnterras

Geschreven door Truineer op dinsdag 20 augustus 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Truineer
Ondanks het minder goede weer kwamen vorige zondag toch veel liefhebbers genieten van heerlijke Haspengouwse wijnen en lekkere hapjes in de schaduw van het prachtige wijnkasteel en wijnhoeve De Clee in Kuttekoven.

De Wijngilde van Borgloon zijn een groep van gedreven en enthousiaste leden onder leiding van voorzitter Christophe Janssens met een gemeenschappelijke passie: wijn, in al zijn facetten, van maken tot proeven! Eenmaal per jaar wordt de wijngaard van het kasteel De Clee in Kuttekoven opengesteld voor het grote publiek. Het kasteel De Clee dateert uit 1907. In samenspraak met kasteelheer Arthur Broux werd door de gilde der Loonse Wynluyden een wijngaard aangeplant in 2010. De gilde zorgt voor het onderhoud van de wijngaard en de vinificatie van de druiven.
Tijdens dit open terras konden de aanwezigen genieten van een rondleiding in de wijngaard en proeven van de heerlijke plaatselijke wijnen, Pinot Blanc, Pinot Gris, Chardonnay en Grillo. Ook was het mogelijk om een hapje te eten terwijl een zestal jachthoorn blazers zorgde voor de nodige ambiance.

ReactiesVe zitten och op Faceboek