Strafke
header-stripes

Geslaagde herfstvakantie voor Toerisme Sint-Truiden

Geschreven door Truineer op maandag 4 november 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Truineer
verblijfstoeristen Heel wat dagjes- en verblijfstoeristen van binnen én buiten Limburg kozen opnieuw voor Sint-Truiden om de herfstvakantie door te brengen. Vooral de kinderactiviteiten en alom gesmaakte monumentenarrangementen konden op veel belangstelling rekenen, zowel van bezoekers van binnen als buiten Limburg.

Voor de kinderqueestes waren er dit keer zelfs dubbel zoveel bezoekers dan vorig jaar. Daarnaast was ook de Halloweenroute aan het kasteel van Nieuwenhoven een gigantisch succes. Verspreid over drie dagen kwamen ruim 220 mensen er griezelen.
“Dankzij ons uitgebreide aanbod voor gezinnen met kinderen, onze publiekstrekker Sint-Truiden by Lights en de bijhorende monumentenarrangement zijn we erin geslaagd om bezoekers ook in de herfst en winter een waardig alternatief te bieden voor onze alom gekende bloesems en fruit. Daar zijn we enorm trots op. Sint-Truiden is duidelijk enorm in trek bij zowel dagjes- als verblijfstoeristen, en dat het hele jaar rond”, zegt schepen van Toerisme Hilde Vautmans. 
Bij de logies was het namelijk eveneens gezellig druk. Bijna alle B&B’s zaten volledig vol. De bezoekers die langer dan één nacht in Sint-Truiden bleven, waren – afgezien van Limburg – vooral afkomstig van Antwerpen, Oost- en West-Vlaanderen en Nederland.
“Met gedurfde investeringen en doorgedreven inspanningen zijn we er duidelijk in geslaagd om Sint-Truiden op de toeristische kaart te zetten. Het toerisme is zo een belangrijke economische sector geworden, die onze stad op alle vlakken doet bruisen”, besluit burgemeester Veerle Heeren. 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek