Strafke
header-stripes

Fruitfoto’s in de Festraetsstudio

Geschreven door JosLa op maandag 15 april 2019 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Jos Lacroix
Op 20 april om 16.00 uur opent de derde fototentoonstelling van de Keizerlijke Commanderie met het fruit als onderwerp. Deze tentoonstelling is gratis te bezoeken tot zondag 5 mei.

Het is de derde keer dat de Keizerlijke Commanderie een fotowedstrijd organiseerde waarbij het fruit het prominente onderwerp diende te zijn. De 50 beste foto’s worden geëxposeerd in de Festraetsstudio op het Sint-Truidense Begijnhof. Deze tentoonstelling is vrij te bezoeken, elke dag van 09.00 uur tot 16.00 uur (op zondag tot 15.00 uur).

“In het verleden hadden we gedurende 10 jaar de jaarlijkse Fruitcartoonale. Fotografie vormt echter een meer toegankelijk medium dan cartoons en dit zowel wat het nemen van foto’s betreft als het afdrukken ervan in deze tijd van doorgedreven digitalisering. Zo kunnen we meer mensen uit de regio betrekken. Zo kregen we foto’s binnen met sobere fruitopnames tot kunstig geplaatste vruchten, van monochrome zwartwit foto’s tot gefotoshopte hoogstandjes”, aldus maarschalk Luc Martens, verantwoordelijke voor de fotowedstrijd. 

Op zondag 5 mei worden de winnaars bekendgemaakt. De bezoekers kunnen hun eigen publieksprijs kiezen.

ReactiesVe zitten och op Faceboek