Strafke
header-stripes

Fiesta Europa op 15, 16 en 17 juni

Geschreven door redactie op maandag 11 juni 2018 in rubriek Truineer Tipt

Fotograaf: RR
“Fiesta Europa” brengt het ultieme vakantiegevoel opnieuw naar het Speelhof in Sint-Truiden.

Met plezier komt de internationale belevenismarkt “Fiesta Europa” terug naar domein 't Speelhof. Ontdek een bont gezelschap internationale marktkramers en laat je onderdompelen in een onweerstaanbare mix van geuren en kleuren, talen en culturen.  

Uniek concept

Op de Europese specialiteitenmarkt vind je Portugese specialiteiten naast Engelse fudge, Italiaanse salami’s, Griekse tapenades, Oostenrijkse kaas,… Het Speelhof staat gezellig vol met standhouders die met plezier specialiteiten uit hun land of regio te koop aanbieden. En het gaat heus niet alleen over streekproducten. Ook allerlei artisanaat is er te vinden. Mineralen en edelstenen, lederwaren, zeep, lavendel, handgemaakte lampen,… Het is maar een greep van wat je bij Fiesta Europa kan ontdekken. Kwaliteit, originaliteit en authenticiteit staan voorop. Er zullen trouwens heel wat meer standen aanwezig zijn dan vorig jaar.

Eten en drinken

“Fiesta Europa” is echter veel meer dan een kleurrijke markt. Je kan er niet alleen komen shoppen bij de internationale kramen, je kan er ook lekker eten en drinken. Op het gezellig terras in het gras vind je een kwaliteitsvol aanbod van gerechten en bijhorende dranken. Nieuw dit jaar is vers bereide Italiaanse pasta, Britse burgers, Italiaanse gelato en heerlijke noordzeevis. Daarnaast natuurlijk ook de gevestigde waarden zoals paella, pizza, Duitse grill, de Paljas bierstand, wijnen en cocktails,…

Animatie

Op vrijdag opent Fiesta Europa rond de middag en om voor de juiste ambiance te zorgen is de Antwerpse Hongaar Joseph Csikos ingehuurd, die vanaf 17.30 samen met zijn vriendin-zangeres Magdje een internationaal programma ten gehore brengt. De goesting is er om zo laat mogelijk open te blijven. Hopelijk gooien de weergoden geen roet in het eten. 

Het hele weekend lang trouwens willen we op “Fiesta Europa” de juiste sfeer scheppen. Zo zijn er dagelijks meerdere artiesten die ons in vakantiesfeer zingen.

Kleine levensgenieters zijn ook meer dan welkom. In samenwerking met het Belgisch Kinderkanker Steunfonds bouwen we in het park een leuk kinderdorp met springkastelen en knutsel- en speelzones waar de kinderen zich helemaal kunnen uitleven.

ONTDEK GENIET PROEF BELEEF zijn niet toevallig de kernwoorden die we graag gebruiken om “Fiesta Europa” te beschrijven.

Openingstijden

Vrijdag 15 juni van 12 tot 21 uur minimaal (weersafhankelijk!);

Zaterdag 16 juni  van 10 tot 21 uur (minimaal);

Zondag 17 juni  van 10 tot 19 uur.

 

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek