Strafke
header-stripes

Feestelijke opening van het Huis van het Kind Haspengouw

Geschreven door Truineer op woensdag 1 mei 2019 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Truineer
Het Huis van het Kind Haspengouw is in gebruik genomen. Op deze kinderwelzijnscampus, in het nieuwe Gazo-complex aan het station van Sint-Truiden, vinden ouders van jonge kinderen voortaan verschillende gezinsondersteunende diensten onder één dak.

Dinsdag opende het stadsbestuur van Sint-Truiden samen met Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen het gloednieuwe Huis van het Kind Haspengouw in de Gazo-site aan het station. Het Huis van het Kind Haspengouw huisvest onder meer het Centrum voor Kind en Gezin De Hummeltjes, Kind en Gezin, Kind en Preventie, de Landelijke Kinderopvang, Vrij CLB Limburg en de stedelijke buitenschoolse kinderopvangdienst Tutti Frutti.

“Het Huis van het Kind Haspengouw centraliseert bijna alle gezinsondersteunende diensten. Ouders kunnen zo op één plek terecht voor ondersteuning op maat, of het nu gaat om opvoedingsadvies, kinderopvang of andere aangelegenheden. Hiermee is ook het tweede deel van de Gazo-site operationeel. Het heeft van de architecten van het gebouw bloed, zweet en tranen gevergd om de oorspronkelijke plannen aan te passen aan onze noden voor een centrale kinderwelzijnscampus. Wij willen àlle kinderen àlle kansen geven, en van uitdagingen oplossingen maken. De leiders van morgen zitten vandaag op de schoolbanken, we moeten hen zo goed mogelijk ondersteunen”, zegt voorzitter van de raad van bestuur van AGOST en burgemeester Veerle Heeren.

Eind vorig jaar namen de personeelsleden en de leerlingen van de Sint-Ritaschool en de Academie Haspengouw [Podium] al hun intrek in de andere zone van het complex dat een project is van AGOST, het Autonoom Gemeentebedrijf voor de Ontwikkeling van Sint-Truiden. “Met Gazo geven we de voormalige Coca-Colasite een nieuwe bestemming. Het complex integreert diverse welzijns- en -vrijetijdsfuncties, en vormt zo een hefboom voor de herwaardering van de hele stationsbuurt. Dit project is multifunctioneel, alle actoren samenbrengend op één site, dat is een huzarenstukje, opgestart tijdens de vorige legislatuur onder impuls van onze burgemeester.”, zegt voorzitter van het directiecomité van AGOST, Jelle Engelbosch, nog.

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek