Strafke
header-stripes

Expo over de heilige Trudo en 1300 jaar Truienaren

Geschreven door Truineer op woensdag 17 juli 2019 in rubriek Fanclub

Fotograaf: Truineer
In Sint-Truiden is 2019 een “Trudojaar”. Om de zeven jaar herdenkt de stad haar stichter in diverse feestelijkheden. De vzw Abdij, Stad en Regio pakt uit met een tentoonstelling over de H. Trudo en de geschiedenis van Sint-Truiden.

Bedoeling is de Truienaren opnieuw te laten kennismaken met hun stichter en de abdij waarrond de stad zich door de eeuwen heen heeft gevormd. De expo visualiseert hun zogenaamde ‘roots’ en laat hen kennismaken met hun toch wel bijzonder roemrijke geschiedenis. De tentoonstelling brengt een aantal belangrijke objecten en archeologische vondsten bij elkaar die deze lange geschiedenis illustreren maar presenteert ook heel wat bekende en minder bekende Truienaren die dit verleden tot leven brengen. Ook wordt de link gelegd met de huidige opgravingen aan de abdijtoren en de Groenmarkt. De bezoeker leert ook wat deze voorouders, met de hulp van wat hoogtechnologisch wetenschappelijk onderzoek, nog kunnen vertellen over hun leefwereld.

Er is een zoektocht en aangepast parcours voor kinderen.

De expo in de Minderbroederskerk opent op 7/9 en is in het weekend en op feestdagen open van 10-18u, t.e.m. zaterdag 23/11. Toegang is gratis. Weekdagen: bezoek mogelijk met gids (€60 – op afspraak: mail naar: trudo1300@gmail.com)

 

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek