Strafke
header-stripes

Etiketten uit druivenschillen?

Geschreven door Truineer op donderdag 5 december 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Truineer
BMLE uit Nieuwerkerken, een producent van etiketten en papierrollen,lanceert een duurzaam gamma met etiketten van… druivenschillen. CEO Jeremy Looijer wil op deze manier een alternatief bieden voor plastic verpakkingen en zo een bijdrage leveren aan een duurzamer milieu.

Clean-C, uitgesproken als Clean Sea, is de naam van het nieuwe gamma van BMLE. De producten zijn zo veel mogelijk vrij van plastic en chemicaliën. In de toekomst worden ze biodegradeerbaar en composteerbaar.
BMLE werd opgericht in 1990 en groeide uit tot producent en bedrukker van etiketten, tickets en papierrollen. Met Jeremy Looijer staat ondertussen de tweede generatie aan het hoofd van het familiebedrijf. Sinds kort heeft het bedrijf een nieuw gamma op de markt, gemaakt uit duurzame materialen. Zo worden rietsuikerstengels, houtschilfers, maar ook druiven- en appelschillen gebruikt voor de aanmaak van etiketten.
Het duurzame gamma kreeg de naam Clean-C mee, een verwijzing naar clean sea, en is zoveel als mogelijk vrij van plastic en chemicaliën. “We hebben ondertussen drie productlijnen gelanceerd”, zegt CEO Jeremy Looijer. “Er zijn nu thermische papierrollen, linerless rollen (labels zonder rugpapier) en duurzame etiketten in de aanbieding. Ze zijn zo veel mogelijk vrij van chemicaliën en plastic, en worden verpakt in karton. Enkel voor het transport kunnen we voorlopig niet zonder krimpfolie. Daarvoor sturen we duidelijke
Om de duurzame etiketten aan te maken, is geïnvesteerd in de aanpassing van de digitale pers. In de toekomst wil BMLE zijn volledig productaanbod plasticvrij maken. Voorts komen er ook biodegradeerbare en composteerbare producten aan. De kmo uit Nieuwerkerken stelt 32 mensen tewerk en verkoopt zijn producten in de Benelux, Engeland, Frankrijk en Duitsland.

ReactiesVe zitten och op Faceboek