Strafke
header-stripes

Eigenaar van een erfgoedpand?

Geschreven door Truineer op woensdag 28 augustus 2019 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Truineer
De Monumentenwacht Limburg helpt je graag als je een erfgoedpand bezit. Sint-Truiden heeft daarvoor een collectief lidmaatschap afgesloten.

Sint-Truiden beschikt als zesde monumentenstad over een schat aan erfgoed, zowel in privaat als in publiek bezit.
De eigenaars of beheerders van dit erfgoed vormen belangrijke lokale partners voor de stad. Samen kunnen ze zorgdragen voor dit historisch waardevol erfgoed.
Daarom heeft de stad Sint-Truiden een collectief lidmaatschap met Monumentenwacht Limburg afgesloten. Dit groepsabonnement geeft ook particuliere eigenaars de kans om kosteloos aan te sluiten bij de organisatie. Het jaarlijkse lidgeld wordt betaald door de stad, zo blijf je als lid op de hoogte van de laatste nieuwtjes en mogelijke ondersteuning. 

De dienstverlening van Monumentenwacht spitst zich toe op een preventief onderhoud en geeft de eigenaars/beheerders concreet advies voor het beheer. Het opsporen van schade en gebreken geeft je als eigenaar de kans om tijdig in te grijpen. Een preventieve aanpak werkt op termijn ook kostenbesparend.

Een volledig overzicht van de dienstverlening van Monumentenwacht, vind je op www.monumentenwacht.be. Voor meer info inzake erfgoedpremies en subsidies kan je terecht op  www.onroerenderfgoed.be en www.limburg.be/erfgoedsubsidies. En voor al je vragen omtrent je historisch waardevol erfgoed, staat de expert onroerend erfgoed van de stad Sint-Truiden je graag te woord. Je kan haar contacteren via info.monumentenzorg@sint-truiden.be.

Op zondag 8 september is het weer Open Monumentendag. Ook Monumentenwacht Limburg is van de partij. Je vindt hen in de Begijnhofkerk en je krijgt een unieke kans om kennis te maken met hun werking en dienstverlening.

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek