Strafke
header-stripes

Eerste Limburgse rum geboren in Wilderen

Geschreven door Raf Vanmechelen op woensdag 1 juni 2016 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Danny Claes
Stokerij Wilderen pakt uit met Omerta Rum, een unieke blend van een geïmporteerde vijf jaar oude Jamaicaanse Rum en een eigen spirit. De lekkere drank met een diepe bruine kleur is een smaakbom van onder meer vanille, kruiden, verborgen bourbon vaten en karamel.

"De fles en het design moeten de sfeer van gezellige mensen met dikke sigaren, Cubaanse muziek, drukbezochte straten en zwoele danseressen oproepen", zeggen Mike en Roniek, die vijf jaar geleden Sint-Truiden verrasten met hun brouwerij en stokerij in Wiilderen.

"De authentieke flesvorm lieten we speciaal blazen uit groen glas en natuurlijk zit er ook nu weer een verborgen boodschap in het kleurrijke label. We werkten zo'n 1,5 jaar aan de Omerta Rum. Het is ook voor het eerst dat er een donkere rum in een Limburgse destilleerderij wordt gemaakt." Er werden ondertussen 10.000 flessen gevuld en die zijn nu te koop in de betere bier- en drankenhandels, alsook in onder meer heel wat Carrefourwinkels. Prijzen
Dat de dranken van het dynamische duo worden gesmaakt blijkt uit de internationale waardering. "Double You Gin kreeg onlangs voor het tweede jaar op rij de hoogste onderscheiding met drie gouden sterren op de Superior Taste Award en kreeg een gouden medaille op de Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles", zegt Mike Janssen.

De Wild Weasel Finest Blend Whisky 40% won twee maanden geleden de zilveren medaille op de San Francisco World Spirtits Awards. "Iets waar we echt fier op zijn. Het zijn zowat de Oscars van de sterke dranken met een deelname van dit jaar 1.850 distillaten. Ook onze gin behaalde er brons."

En blijkbaar staan er nog niet genoeg bekers in de prijzenkast in Wilderen. Ook de Tripel Kanunnik en Eau de Bière van de Kanunnik kaapten goud en zilver weg in Lyon. "Ons doel blijft nog altijd om van Wilderen het smaakbelevingsdorp te worden en daar lijken we in te slagen."

5-jarig bestaan
"Goed nieuws is ook dat we voor het eerst -na 5 jaar- uit de rode cijfers zijn en 25 voltijdse equivalenten aan het werk hebben in Wilderen. Er komt dus ruimte om de capaciteit te verhogen en te investeren, wat we ook van plan zijn. Ondertussen hebben we ook een contract getekend om onze bieren op de Chinese markt te brengen. Dat start al in september", weet Mike.

Maar eerst is er nog een echt feestje in de stijl van de jaren '40 en '50. "Op 9 juli slaat Radio Modern met hun mooie en gekende concept de tenten op in Wilderen. Meer informatie volgt binnenkort op onze website www.brouwerijwilderen.be"

 ReactiesVe zitten och op Faceboek