Strafke
header-stripes

Eerste CNG-station in Sint-Truiden

Geschreven door Truineer op dinsdag 23 juli 2019 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Truineer
Zopas opende DATS 24 het allereerste CNG-station in Sint-Truiden. Dat is een belangrijke hefboom om meer Truienaren aan te moedigen om voor een aardgaswagen te kiezen. Het stadsbestuur – dat zelf sterk inzet op groene mobiliteit – is blij met de komst van het station. In Sint-Truiden kunnen chauffeurs met een CNG-wagen voortaan ook aardgas aan de pomp tanken. Vorige week opende het eerste CNG-station aan de Luikersteenweg. Dat kwam er op initiatief van DATS 24, brandstofleverancier van warenhuisgroep Colruyt. Troeven CNG – of samengeperst aardgas – is in heel Europa aan een steile opmars bezig als autobrandstof. Steeds meer chauffeurs willen namelijk milieubewuster rijden, op voorwaarde dat ze niet aan comfort moeten inboeten en ook niet dieper in hun portefeuille moeten tasten. “Net daarin schuilen de belangrijkste troeven van voertuigen op aardgas”, vertelt Maarten Van Houdenhove, pers en PR-verantwoordelijke van DATS 24. “Ze zijn een pak goedkoper dan andere groene wagens, richten zich tot elk gebruikersprofiel en leveren een substantiële bijdrage tot een gezonder leefmilieu. We zetten dus fors in op CNG, en voorzien de komende periode nog stations in onder meer Tienen, Ronse, Wommelgem, Thuin, Haasrode, Mechelen, Courcelles en Ath.” Groene mobiliteit “Ook als stadsbestuur zijn wij overtuigd van het potentieel van CNG”, vervolgt schepen van Leefmilieu en Duurzaamheid Ingrid Kempeneers. “We hebben intussen daarom al drie dienstauto’s – twee bestelwagens en één glasophaalwagen – die op aardgas rijden. Door de nabijheid van een CNG-station worden deze voertuigen nu ook voor burgers en bedrijven een haalbaar alternatief.” Groene mobiliteit is voor ons namelijk een belangrijke beleidsdoelstelling. Daarom investeerden we al in 22 elektrische stadsauto’s die we ook delen met onze inwoners en installeerden we meerdere laadpalen in ons centrum. Deze legislatuur gaan we verder op de ingeslagen weg om duurzame en alternatieve mobiliteit te promoten bij onze bevolking”, besluit burgemeester Veerle Heeren

In Sint-Truiden kunnen chauffeurs met een CNG-wagen voortaan ook aardgas aan de pomp tanken. Vorige week opende het eerste CNG-station aan de Luikersteenweg. Dat kwam er op initiatief van DATS 24, brandstofleverancier van warenhuisgroep Colruyt. 

Troeven

CNG – of samengeperst aardgas – is in heel Europa aan een steile opmars bezig als autobrandstof. Steeds meer chauffeurs willen namelijk milieubewuster rijden, op voorwaarde dat ze niet aan comfort moeten inboeten en ook niet dieper in hun portefeuille moeten tasten. “Net daarin schuilen de belangrijkste troeven van voertuigen op aardgas”, vertelt Maarten Van Houdenhove, pers en PR-verantwoordelijke van DATS 24. “Ze zijn een pak goedkoper dan andere groene wagens, richten zich tot elk gebruikersprofiel en leveren een substantiële bijdrage tot een gezonder leefmilieu. We zetten dus fors in op CNG, en voorzien de komende periode nog stations in onder meer Tienen, Ronse, Wommelgem, Thuin, Haasrode, Mechelen, Courcelles en Ath.”

Groene mobiliteit

“Ook als stadsbestuur zijn wij overtuigd van het potentieel van CNG”, vervolgt schepen van Leefmilieu en Duurzaamheid Ingrid Kempeneers. “We hebben intussen daarom al drie dienstauto’s – twee bestelwagens en één glasophaalwagen – die op aardgas rijden. Door de nabijheid van een CNG-station worden deze voertuigen nu ook voor burgers en bedrijven een haalbaar alternatief. Groene mobiliteit is voor ons namelijk een belangrijke beleidsdoelstelling. Daarom investeerden we al in 22 elektrische stadsauto’s die we ook delen met onze inwoners en installeerden we meerdere laadpalen in ons centrum. Deze legislatuur gaan we verder op de ingeslagen weg om duurzame en alternatieve mobiliteit te promoten bij onze bevolking”, besluit burgemeester Veerle Heeren.

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek