Strafke
header-stripes

Top! Nicky Hayen spreekt na Gaverbeek klare taal

Geschreven door De redactie op zondag 15 december 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Rohnny Vandersmissen
Nicky Hayen kondigde voor de match aan dat zijn team als in een bekerfinale zou spelen. Wel, zijn spelers lieten hem in de steek. Zij tekenden voor een vertoning eerste klasse onwaardig.

Achteraf was Nicky Hayen boos en tegelijk ontgoocheld. "Ik wil het feit dat ik hier met een noodteam aan de slag moest niet als excuus gebruiken. Neen, deze nederlaag is te wijten aan het feit dat vele van mijn jongens hun job niet deden. Ze speelden te passief, voerden de vooraf afgesproken taken niet uit en maakten individuele fouten. Aan elk doelpunt ging trouwens zo'n fout vooraf. Ik had ook verwacht dat jongens, die tot nog toe minder aan spelen zijn toegekomen, hun kans zouden grijpen. Wel, ze hebben die verkwanseld. Goed, iedereen weet dat we in een moeilijke situatie zitten. Maar wat ik hier gezien heb, kan niet. De analyse van deze match neem ik zeker mee naar mijn gesprek met de bazen, maandag of dinsdag."

"Dan gooien we alle kaarten op tafel", ging Nicky verder. "'t Is niet omdat ik een clubman ben dat ik in elk verhaal zal meestappen. Ik wil weten welke richting mijn bazen uitgaan, welke de ambitie van de club is. Ik zal me sowieso verzoenen bij het plaatje waar STVV het meeste baat bij heeft. Blijf ik T1 tot einde van het seizoen of gaan ze ook daarna met mij door. Ok. Stellen ze een andere T1 aan waar ik veel kan van leren, dan blijf ik graag in die staf. Zien zij of ik het niet zitten dat ik bij de eerste ploeg blijf, dan ga ik gewoon terug naar de beloften. Ik wacht rustig af. Ik heb geleerd om me niet op te jagen in zaken waar je toch zelf geen controle over hebt."

Nicky Hayen had het ook nog over de huidige werking. "Ik ben zeker dat de spelers in mij geloven. Anders hadden ze tegen Genk en Brugge niet zo intens gespeeld. Toch moet ik toegeven dat ook zij voelen dat de huidige staf, ondanks het feit dat die 24 op 24 werkt, te licht weegt. De workload op onze onervaren staf is met andere woorden te hoog. Dat is geen verwijt, wel een vaststelling. Logisch ook als je ziet dat samen met Brys drie doorwinterde profs zijn weggegaan. Het verder invullen van de staf is iets waar ik morgen of overmorgen zeker duidelijkheid over wil."

ReactiesVe zitten och op Faceboek