Strafke
header-stripes

Druk, druk, druk

Geschreven door JosLa op dinsdag 16 april 2019 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Truineer
Zo kan men het fietsroutenetwerk vandaag definiëren. En met de warme dagen die gaan komen, gaat het drukker, drukker, drukker worden. Want na de kersen en de peren staan de appelbloesems klaar om in hun wit-roze pracht te verschijnen.

OKRA Sint-Truiden trok met een mooie groep van 26 fietsers op stap tijdens hun veertiendaagse fietstocht. Toch normaal dat ze nu gingen kijken in hun achtertuin en, net als honderden dagjesmensen, wilden genieten van de nog niet bevroren bloesempracht. Ze kozen voor hun tocht niet de gemakkelijkste weg, richting Velm, om er een uurtje te pauzeren in de BFV Bloesembar en dan weer richting stad te fietsen.

“Een mooie tocht, een warm onthaal ondanks de drukte in de Bloesembar, en ondertussen met volle teugen genoten van de schoonheid waar we als Haspengouwers soms overheen kijken”, vatte ondervoorzitter van OKRA, Nicole Knapen, de tocht samen. Ook nog goed nieuws voor onze fruittelers: met de nachtvorst lijkt het nogal mee te vallen, maar de vrees voor kwaliteitsverlies is wel groter geworden.

ReactiesVe zitten och op Faceboek