Strafke
header-stripes

Dief slaat 44 keer toe in onze streek

Geschreven door Raf Vanmechelen op maandag 13 augustus 2012 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Truineer
Na heel wat speurwerk door de recherche werd onlangs een reeks woninginbraken opgelost. Een 22-jarige inwoner van Nieuwerkerken bekende dat hij maar liefst 44 woninginbraken gepleegd heeft in de periode tussen januari en mei.

Hij gaf 8 woninginbraken te Nieuwerkerken, 14 in Sint-Truiden, 2 in Gingelom, 4 in Borgloon, 6 in Hasselt en 10 in Alken toe.  In de meeste gevallen verschafte hij toegang tot de woning door ramen in te gooien en dit voornamelijk tijdens de afwezigheid van de bewoners

De inbreker was hoofdzakelijk uit op geld en juwelen alsook op laptops en fototoestellen.
De juwelen verkocht hij bij diverse goudopkopers in Hasselt, de andere ontvreemde goederen verkocht hij voor geld. De dader zou volgens de goudopkopers ongeveer 12.000 euro opgetrokken door de verkoop van de gestolen juwelen. De opbrengst van de buit diende om zijn heroïneverslaving te bekostigen.

Al de slachtoffers van de opgehelderde inbraken ontvingen ondertussen een schrijven of werden op een andere manier door hun lokale politie in kennis gesteld.

‘In de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken krijgen alle slachtoffers van woninginbraak een voorstel tot slachtofferbejegening om de psychologische gevolgen van de inbraak te bespreken en een voorstel tot technopreventief -advies voor het beveiligen van hun woning’, zegt korpschef Johan Gielen. ‘Na zes maanden bezoekt de wijkinspecteur deze slachtoffers opnieuw en biedt hen opnieuw de mogelijkheid tot slachtofferbejegening aan. ‘
ReactiesVe zitten och op Faceboek