Strafke
header-stripes

VIDEO - Demiclowns op bezoek in Villa Rosa

Geschreven door Redactie op woensdag 7 maart 2018 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Truineer
Dankzij serviceclub Fifty-One Sint-Truiden werd het mogelijk om de Demiclowns naar Villa Rosa te halen.

Herken je het? Je oma was in je jeugd een toeverlaat. Je kon op haar schoot kruipen en getroost worden als je weer wat uitgespookt had waar je ouders boos over waren. Je wist wat je aan haar had. En dan, een tijd later, maar toch … op zeer korte tijd kan je haar niet meer aanspreken: ze herkent je niet meer. Ze kent geen namen meer van de mensen rond haar: dementie!

Het woonzorgcentrum Villa Rosa vangt heel wat demente bejaarden op. Hoe dieper de mensen verzonken zijn, hoe moeilijker het is om met hen in contact te treden. Het ergo- en animatieteam tracht dit op allerlei manieren te doen: eenvoudig de hand vasthouden maar ook met heel wat aangename activiteiten. Nieuw is dat zij nu ook de Demiclowns inschakelen.

De Demiclowns zijn twee professionele dramatherapeuten. Zij stimuleren de demente bejaarden door rollen aan te nemen die verloren gegaan zijn (moeder, vriend, …), door bepaalde emoties los te maken. Op maandag 5 maart 2018 waren de Demiclowns een eerste maal in Villa Rosa. De inzet van de Demiclowns werd mogelijk gemaakt door de serviceclub Fifty-One Sint-Truiden. Zij hebben het afgelopen jaar acties ondernomen met de bedoeling middelen in te zamelen voor een aantal sociale doelen o.m. dus de Demiclowns voor Villa Rosa. Zij waren met enkele vertegenwoordigers aanwezig en konden met eigen ogen zien hoe de Demiclowns te werk gaan.

ReactiesVe zitten och op Faceboek