Strafke
header-stripes

Delphine Boël haalt slag thuis

Geschreven door Truineer op vrijdag 13 december 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Truineer
Koning Albert II heeft in de zaak van Delphine Boël bot gevangen: zijn beroep werd verworpen. Dat is een juridische overwinning voor Delphine Boël.

Het hof van beroep oordeelde een jaar geleden dat het recht van Delphine om haar afstamming te kennen, primeerde op de rust in de koninklijke familie. Het hof van beroep besliste toen twee zaken: één, Jacques Boël is niet de wettelijke vader van Delphine ezn twee, Koning Albert moet een DNA-staal afstaan.
Koning Albert was naar het Hof van Cassatie gestapt in een ultieme poging om dat oordeel van het hof van beroep tegen te houden. Maar Cassatie ziet geen reden om het te verbreken.
Intussen heeft koning Albert  al een DNA-staal moeten afstaan en dat is geanalyseerd. De omslag met het wetenschappelijke bewijs bleef op bevel van de rechter geheim tot Cassatie zich had uitgesproken.
De zaak gaat nu terug naar het hof van beroep. Die kan op korte termijn beslissen dat de resultaten van het DNA-onderzoek moeten worden vrijgegeven. Het lijdt geen twijfel dat het voormalige staatshoofd de biologische vader van Delphine is, verwekt tijdens zijn buitenechtelijke relatie met barones Sybille de Selys Longchamps. Maar daarmee is hij nog niet de wettelijke vader. Net om die wettelijke erkenning te krijgen is Delphine Boël meer dan zes jaar geleden een juridische procedure opgestart. Met de uitspraak van het Hof van Cassatie lijkt de juridische trukendoos van koning Albert zo goed als uitgeput. Als koning Albert (85) zou komen te overlijden voor een definitieve uitspraak, dan vervalt de burgerlijke zaak en blijft de DNA-test voor altijd geheim.

ReactiesVe zitten och op Faceboek