Strafke
header-stripes

Delhaize zorgt voor minderbedeelden

Geschreven door Raf Vanmechelen op dinsdag 10 juli 2012 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Raf Vanmechelen
Supermarktketen Delhaize gaat een proefproject rond voedselverzameling voor minderbedeelden uitbreiden naar dertien winkels. De twee testmaanden, ook in Sint-Truiden, bleken een succes.

Vlaams minister van Armoedebestrijding Ingrid Lieten (SP.A) wil een project rond voedselinzameling uitbreiden naar heel Vlaanderen. Dat maakte ze dinsdag bekend in de Delhaize van Sint-Truiden. Ook de winkels van Genk en Waterschei deden mee aan het proefproject. Een maand lang hebben vrijwilligers, alleen al in de Truiense vestiging, voor zo'n 10.000 euro aan voedsel ingezameld.

Vanwege dat succes gaat Delhaize het project nu al uitbreiden naar 13 winkels in Limburg en Antwerpen. Vrijwilligers van de hulporganisatie Sint-Vincentius scannen de voedingswaren in die nog perfect gebruikt kunnen worden om ze dan in verschillende voedselpakketten te kunnen verdelen. Zo willen de betrokken partners voedselverspilling tegengaan.

'In Genk alleen al bereikte de voedselbedeling 687 kinderen onder de 18 jaar in 2010 en in Sint-Truiden rekenen 1422 mensen maandelijks op voedsel', zegt Marcel Sterck van Sint-Vincentius.

 ReactiesVe zitten och op Faceboek