Strafke
header-stripes

‘De Veva’ wordt thuishaven voor Zepperse verenigingen

Geschreven door Truineert op zondag 1 september 2019 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Jos Lacroix
Vier jaar heeft men eraan gewerkt, van planning tot opening, maar op zondag 1 september ging ‘De Veva’ open, het gloednieuwe ontmoetingscentrum dat de stad bouwde op de site van de oude gemeenteschool.

Het had eigenlijk al voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 moeten opengaan, maar administratieve en juridische complicaties zorgden ervoor dat de Zepperse verenigingen een jaar moesten wachten op hun nieuwe thuis.
“Met de bouw van dit centrum investeerden we 1,7 miljoen in een project voor de bevolking van Zepperen. Op die manier kreeg een historische plek in het dorpscentrum een nieuwe invulling met een grote polyvalente zaal, een eigen keuken, een lokaal voor de jeugdbeweging en verschillende vergaderruimtes. In het project werd ook het oude gemeentehuis geïntegreerd. Zo gaven we een vertrouwde plek in het hart van het dorp opnieuw een sociale betekenis”, aldus burgemeester Veerle Heeren.
‘De Veva’ leende zijn naam aan Sint-Genoveva, de patrones van Zepperen, die al een kerk, een plein een naam gaf. Op die manier wordt met deze nieuwbouw meteen gerefereerd naar de geschiedenis van het dorp.
“Dit ontmoetingscentrum is ook een schoolvoorbeeld van participatie en co-creatie door onze inwoners, een methode waar we tijdens deze beleidsperiode verder op inzetten om een beleid te maken dat perfect aansluit bij hetgeen de Truienaren nodig hebben.
De inhuldiging kreeg ook een klein nostalgisch moment toen de oude schoolbel, die weer opgesnord werd, terug te plaatsen. Maar wie er nu aan trekt moet een ‘tournée générale’ geven. Voor de oudere dorpsbewoners was het wel een terugkeer vaan de tijd van toen ze er hun korte broek sleten op de schoolbanken bij Meester Basiel, Vanschoenwinkel of Jammaers om maar enkele van de tientallen onderwijzers te noemen

ReactiesVe zitten och op Faceboek