Strafke
header-stripes

De snaat op vrijdag: 'do vilt men broek van af'

Geschreven door De redactie op vrijdag 13 december 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Truineer
Afgelopen week was er weer heel wat in het nieuws. Over Sint-Truiden en daarbuiten. Het ontsnapte niet aan mijn snaat, en waarschijnlijk ook niet aan die van jullie. Vandaar dit overzicht.

Wie haalt het nondedju in zijn hoofd om de superflits op de Chaussée d’Amour te plaatsen. As do ien plak is mwoe ze rije als slakke, dan is het do wal. Al ’s geprobeerd om daar 60 of 70 te rijden? Wel, gegarandeerd zit je dan in iemand zijn kont. Anale seks avant la lettre heet dat. Je houdt het toch niet voor mogelijk. Van seks gesproken. Als ik de facebookpagina van ‘oze burgemiester’ goed gelezen heb, wil ze dolgraag een keer van de grond komen. Op werkbezoek in  Amsterdam droomde ze ervan om met een drone op het dak van ons administratief centrum te landen.  Zie je het al voor je ogen? Dat wordt een spektakel. Alarmfase 1. 

Een Edoganeke

En alsof dat niet genoeg is, heeft ook Erdogan zijn oog op onze stad laten vallen.  Geen paniek. Niet den Erdogan, maar wel die Nederlands-Turkse topchef die in het vroegere pand Durondeau in de Ecole Moyenne een restaurant voor een ster wil openen. ’t Gaat onze stad culinair voor de wind. Nooit eerder kregen er zoveel etablissementen vermeldingen in de Gault Millau. Ondanks de witte kassa krijgen die echter vaak de zwarte piet doorgeschoven. Deze week alweer, ze zouden gesjoemeld hebben met die kassa. Oei, seffens dient Bouti een klacht in. Want het spreekwoord ‘iemand de zwarte piet doorschuiven’ heeft toch iets rascistisch, niet? Ons gemeenteraadslid heeft om diezelfde redenen iets tegen fruit. Eerst had hij het niet begrepen op zijn eigen banaan. Nu zijn de peren de klos. Dat onze veilingen reclame maken van een indiaan met een peer, vindt hij een brug te ver. Seffes moag ich nog ne mee be ene bok op de fotou. Allellujah.

Veredelde Links Democraten

Een brug te ver kennen ze  in Sint-Truiden echter niet. Hier kennen we enkel de brug te laag. Wat heeft  dat bouwwerk van de NMBS al afgezien. Traktors, camions, kranen gingen al met haar in de clinch.  Maar begeven doet ze niet. En de treinen blijven er dus over razen. Zoals Gwendolyn Rutten afgelopen week doorheen Brussel raasde. Van De Croo naar Magnette en terug. Om uiteindelijk samen met de PS bijna in één bed te landen. Zo maakte ze van de Vlaamse Liberaal Democraten bijna de Veredelde Links Democraten. Awal, och do vilt men broek van af. Die van Gwendolyn spijtig genoeg (nog) niet. 

Hans tegen Frans

Kan iemand me trouwens zeggen waarom De Wever niet in zijn koelkast bleef zitten? Was het misschien omdat partijgenoot Hans in de gemeenteraad eindelijk ‘s iets van zich liet horen? Want Hans is tegen Frans. Tegen Frans in de bibliotheek. Maar niet tegen Jules, Jean, Jef of Gus. Ik ben nergens tegen, maar overal voor.  Geef mij maar  Veerle for Gouvernor. Enige vraag die dan rest. Wie wordt burgemeester?  Ingridje?  Waarom niet? Ze babbelt goed, ze poent goed, ze kump zoals ich aat de bos in Odinge,  en ze kan af en taa och e bietje sneppig zen. Gevaarlijk voor mijn snaat. Want as ze dei afbit ben ich gekloet. Zeg dat de Snaat het gezegd heeft.

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek