Strafke
header-stripes

De Ronde Tafel organiseerde euromeeting

Geschreven door De Redactie op dinsdag 18 juni 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Truineer
De Ronde Tafel van Sint-Truiden organiseerde afgelopen weekend een internationale bijeenkomst, de zogenaamde euromeeting, voor medetafelaars.

Voorzitter Tom Delorge “De bedoeling van een Euromeeting is om internationale banden aan te halen, cultuur en streekproducten uit te wisselen en om mekaars Tafeltradities te delen. Een belangrijk aspect van de Euromeeting is dan ook om de bezoekers steeds bij de lokale Tafelaars te huisvesten. De leuze van de Ronde Tafel is “Adopt – Adapt – Improve”. En dat proberen we onder andere met de Euromeeting 1 keer per jaar op een internationaal niveau te brengen. We leren van mekaar en we maken mekaar beter en sterker.”


Deelnemende landen waren ditmaal Denemarken, Nederland, Duitsland… Zelfs Indië was met een sterke delegatie present! Uiteindelijk namen 108 personen deel aan het event. Vrijdag is het weekend geopend met een welkomstdrink op het Stadhuis van Sint-Truiden.. Zaterdag werd er een uitgebreide fietstocht georganiseerd doorheen Sint-Truiden. Na een tussenstopje aan de lokale frituur te Velm werden we ontvangen bij bakkerij Wiame in de Fabriekstraat, waar een kijkje achter de schermen van het familiebedrijf konden nemen. Zaterdagavond was het orgelpunt van het Euromeeting-weekend, met dit keer een spetterend gala in de feestzaal Blanco.


Noteer alvast nu zaterdag 22 juni 2019 in jullie agenda. Dan organiseert de Club 41 hun zwoele Midsummer Night Club op het Speelhof. In het najaar van 2019 mag u zich terug verwachten aan een stomende Champagne-4-Charity, waar de Ronde Tafel jullie verwent met oesters en champagne ten voordele van nog te bepalen goede doelen.


 

ReactiesVe zitten och op Faceboek