Strafke
header-stripes

“De Radar” wordt ziekenhuisschool van Asster

Geschreven door Truineer op zaterdag 4 mei 2019 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Truineer
Met meer dan 2000 opnames per jaar is Psychiatrisch Ziekenhuis Asster een van de grootste psychiatrische zorgcentra van Vlaanderen. Daarom is het super dat Asster nu ook de eerste Limburgse ziekenhuisschool voor jongeren met psychiatrische problemen opent! Primeur en goed voor een voltijdse job voor 9 leerkrachten!

Asster vraagt al heel lang naar zo’n school. “We waren tot nu toe de enige provincie zonder ziekenhuisschool”, zegt Kris Lemmens, zorgmanager van psychiatrisch ziekenhuis Asster. “Om diverse redenen. Meestal is zo’n school gelinkt aan een universitair ziekenhuis.”

Maar Limburg heeft geen universitair ziekenhuis, dus kon er ook geen ziekenhuisschool worden opgericht. “Het M-decreet zette voor ons de deur op een kier, maar die was niet breed genoeg, want je moet voldoende leerlingen hebben. Daarom werken we nu samen met de Alexianen in Tienen.”

Die hadden al een ziekenhuisschool, onderdeel van het universitair ziekenhuis Gasthuisberg. “De school in Tienen wordt nu een vestigingsplaats van Asster, en zal dus over twee provincies verspreid liggen. Zo kunnen we in het totaal onderwijs organiseren voor 48 jongeren. Een naam hebben we ook al: de Radar.” 

ReactiesVe zitten och op Faceboek