Strafke
header-stripes

De Radar heet voor het eerst de leerlingen welkom

Geschreven door Truineer op maandag 2 september 2019 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Truineer
Limburg heeft vanaf vandaag voor het eerst een ziekenhuisschool. Minister van Onderwijs Crevits had vier maanden geleden de aanvraag van het psychiatrisch ziekenhuis Asster in Sint-Truiden goedgekeurd en vandaag zaten de eerste leerlingen op de schoolbanken.

De bedoeling is om de leerachterstand van gehospitaliseerde kinderen te beperken en de terugkeer naar school vlot te laten verlopen. De nieuwe ziekenhuisschool zal ‘De Radar’ heten, en biedt plaats aan 48 leerlingen uit het secundair onderwijs.
Ook voor deze leerlingen was het vandaag ook de eerste schooldag, net als voor bijna 150.000 Limburgers. Bijna 25 jaar na de eerste aanvraag, is de eerste ziekenhuisschool in Limburg vanaf vandaag dus een feit. “Meestal is zo’n school gelinkt aan een universitair ziekenhuis, en dat hebben we in Limburg niet”, zegt Kris Lemmens, zorgmanager van Asster. “Maar het M-decreet heeft de deur op een kier gezet. Dankzij een samenwerking met de psychiatrische kliniek Alexianen in Tienen hebben we nu ook voldoende leerlingen om te mogen starten. Zo kunnen we samen secundair onderwijs organiseren voor 48 jongeren.”
En voor die jongeren met psychische problemen startte dus het schooljaar vandaag ook. Truineer.be wenst hen, maar ook de enkele duizenden jonge Truienaars heel veel succes. En aan de leerkrachten, voor wie er een einde is gekomen aan de schone zomer, veel moed en enthousiasme.

ReactiesVe zitten och op Faceboek