Strafke
header-stripes

De nieuwe CEO van Punch Powertrain heet Jorge Solis

Geschreven door Truineer op dinsdag 8 oktober 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Truineer
Punch Powertrain heeft Jorge Solis met onmiddellijke ingang aangesteld als zijn nieuwe chief executive officer. J. Solis treedt tegelijkertijd toe tot de raad van bestuur van de onderneming.

In zijn nieuwe rol zal J. Solis Punch Powertrain leiden naar een verdere rendabele groei en wereldwijde expansie. “Tevens zal hij de innovatiepijplijn stroomlijnen om automobielfabrikanten te ondersteunen in hun ontwikkeling van hybride en elektrisch aangedreven voertuigen. Meer bepaald zal J. Solis het team begeleiden doorheen de volgende stappen van een ambitieus transformatieprogramma, om ervoor te zorgen dat de gedifferentieerde productportfolio van Punch Powertrain consistent wordt aangeleverd bij klanten via een flexibele, lean en volledig geïntegreerde, wereldwijde supply chain”, lezen we op de website van Punch Povertrain..

Wie is Jorge Solis?
Solis heeft een diploma burgerlijk ingenieur behaald aan de universiteit ITESM in Mexico. Met zijn 25 jaar wereldwijde ervaring heeft hij een sterke reputatie opgebouwd in innovatie binnen de automobielindustrie en geïntegreerde toeleveringsketens. Jorge komt van het Belgische WABCO Vehicle Control Systems waar hij de functie van President van de Truck, Bus en Car Original Equipment Manufacturers Division en Executive Officer bekleedde. Hij was ook meer dan 4 jaar lid van de raad van bestuur van WABCO India Ltd. Voor hij zijn carrière startte bij WABCO in 2010, was Solis vanaf 1995 werkzaam op hoog niveau in verschillende operationele en transformerende functies in de Valeo Group en werkte hij zowel in Frankrijk, de Verenigde Staten als Mexico.

Argwaan bij de vakbonden
Hij krijgt wellicht van het Chinese management een aantal ronkende streefdoelen voorgeschoteld, maar zijn allereerste taak zal zeker de afslanking van het bedrijf in Sint-Truiden in goede banen leiden. De vakbonden zijn minder “wild” van de nieuwe CEO. Zeker de Chinese mededeling als zou de nieuwe CEO het bedrijf moet leiden naar “een verdere rendabele groei en wereldwijde expansie” wordt er met argwaan onthaald, zeker na de 300 ontslagen die er de voorbije weken te noteren vielen.

ReactiesVe zitten och op Faceboek