Strafke
header-stripes

Cosmocafé werkt samen met topsommelier Kris Lismont

Geschreven door De Redactie op woensdag 5 juni 2019 in rubriek Truineer Tipt

Het Cosmocafé start een nieuwe samenwerking. Meer bepaald eentje met Kris Lismont, een topsommelier van eigen bodem. Ontdek nu donderdag zelf het verhaal van Kris en Pascal, en dit natuurlijk samen met een lekker glas wijn. Afspraak tussen 18 en 21 uur.

We stellen ter gelegenheid van deze samenwerking Kris Lismont even aan u voor.

Ambrozijn en Mondevino

Kris werd geboren in de Trudostad op 6 februari 1975.  Via Gent, Koksijde ( waar hij zijn opleiding in de hotelschool genoot) en Brussel, kwam hij terug naar Limburg. In 1999 startte hij in Borgloon amen met zijn broer Johan het restaurant Ambrozijn. In 2013 ging dit over naar een nieuw concept: Mondevino.  

Kris en zijn partner Agna combineerde 6 jaar lang Resto, bar, shop en hun wijnverhaal. Eind vorig jaar ging het restaurantverhaal over in nieuwe jonge handen. Nu kan de focus dus volledig naar wijn gaan, en naar CosmoVino. Hier zal Kris het wijnverhaal schrijven. 

Beste sommelier 2010


Ook zal hij verder op wereldwijde wijnontdekkingen  gaan en zodoende de titel van beste sommelier van België (2010) en het internationaal WSET wijndiploma steeds weer glans blijven geven.

"Altijd graag “thuiskomen” met een (h)eerlijk glas in Cosmo", blijft dan wel zijn devies. 

ReactiesVe zitten och op Faceboek