Strafke
header-stripes

Chokri geeft les in Zepperen

Geschreven door redactie op dinsdag 16 januari 2018 in rubriek Nieuws

Fotograaf: RR
Chokri Mahassine, organisator van Pukkelpop, stond maandag voor de klas in Zepperen. Zo’n achttien jaar nadat hij stopte als leerkracht aardrijkskunde, nam hij een gastcollege voor zijn rekening op SOLV Sint-Aloysius.

Het initiatief was meteen de kick-off van Ondernemers voor de Klas: het grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen. Het project startte destijds onder de vleugels van VKW Limburg en wordt nu verder in heel Vlaanderen georganiseerd door VLAJO. Samen met Chokri Mahassine staan nog 350 andere ondernemers en bedrijfsleiders de komende acht weken in heel Vlaanderen voor de klas. Zij geven ruim 660 gastlessen in het secundair en hoger onderwijs. 

Chokri vertelde maandag over zijn ervaringen als ondernemer en organisator van Pukkelpop. “Het was weer eens wat anders. De vragen van de leerlingen waren soms interessanter dan mijn antwoorden”, zegt hij lachend. “Jongeren zijn echt wel nog enthousiast en hebben zin in ondernemerschap. Het is, als ondernemer, mijn maatschappelijke verantwoordelijkheid om jongeren aan te zetten tot initiatieven. Met dit project sta je oog in oog met de doelgroep. Dat maakt het uniek.” 

Mahassine gaf ook een unieke inkijk in het wereldje van de grote festivals. Zo had hij het onder meer over de programmatie, de prijsonderhandeling met wereldsterren en de constante evolutie die Pukkelpop moet doormaken. Hij kon na afloop rekenen op een welgemeend applaus en enkele leuke geschenken van de zesdejaars.

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek