Strafke
header-stripes

Carnavalsweekend 2017, het overzicht

Geschreven door Raf Vanmechelen op dinsdag 21 februari 2017 in rubriek Truineer Tipt

Fotograaf: OVDC
Sint-Truiden maakt zich op voor het jaarlijkse carnaval met heel wat activiteiten, feesten en de apotheose op maandag. Dan trekt de Verloren Maandagstoet door de straten van Sint-Truiden. We geven je graag een overzicht.

Zaterdag 25 februari 2017 - Faat Verklieëd Bal, 20.11 uur - Feestpaviljoen Groenmarkt
DJ’s Mellemans, Luc Schiepers en Robby Dieu laten de beste foute hits op u los! Trek zeker je meest foute outfit aan want er zijn leuke prijzen te winnen voor de best verklede man (drankenpakket van Brouwerij Wilderen, etentje in Herestraat 2), vrouw (bloemenpakket van Bloemen Blavier, etentje in Herestraat 2) en groep (gratis groot van bier). De inkom is gratis, het einde is voorzien om 1.33 uur

Zondag 26 februari 2017 - Golden Oldies Dansmatinee, 15.11 uur - Feestpaviljoen Groenmarkt
DJ Ron Van Dijck staat garant voor een gezellige dansnamiddag.

Zondag 26 februari 2017 – Machtsoverdracht, 20.11 uur - Pui van het Stadhuis
Na het afleggen van de geloften (gebruikelijk in het Latijn) krijgt stadsprins Peter de sleutel van de stad uit handen van burgemeester Veerle Heeren. Nadien volgt er een acadekomische zitting in de Academiezaal met onder meer de uitreiking van de Orde van de Grote Nachtlamp, de meest verdienstelijke eretitel die de Orde van de Commeduur uitreikt. Daarna is er een after-party in het Feestpaviljoen op de Groenmarkt.

Maandag 27 februari 2017 - VERLOREN MAANDAG
09u.11 - Bloemenhulde Raadsvriend, Schurhoven
10u.11 - 12u.11 Receptie van de Sint-Truidense carnavalsverenigingen - Feestpaviljoen Groenmarkt
13u.11 - Verloren Maandagstoet voorafgegaan door de Reclame & Publiciteitskaravaan
12u.11 - 00u.11 - Feest in de Tent! - Feestpaviljoen Groenmarkt
00u.11 - Uitblazen van de Elf Latsjanen – Groenmarkt

Het nieuwe parcours van de stoet: 
Schurhoven, Nieuwpoort, Houtmarkt, Plankstraat, Groenmarkt, Luikerstraat, Naamsevest (Feestplein van Café Route 99), Damiaanplein, Capucienessenstraat, Minderbroedersstraat/plein, Clockemstraat, Stapelstraat, St-Martenplein (Feestplein van St.-Maarten), Kazernestraat, Rijschoolstraat, Diesterstraat (Feestplein van Café Sint-Gangelhof), Breendonkstraat, Zoutstraat, Groenmarkt, Diesterstraat (ontbinding in Abdijstraat).

 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek