Strafke
header-stripes

Carnavalsstoet 12 februari, aangepaste route

Geschreven door Raf Den Truineer op donderdag 1 februari 2018 in rubriek Truineer Tipt

Fotograaf: Truineer
Bekijk het hele programma voor de hoogdag van het carnaval in Sint-Truiden op maandag 12 februari. De reclamestoet vertrekt om 13.11 uur, het parcours leest u in dit artikel.

Het Verloren Maandagprogramma: 
- 09u.11: Bloemenhulde overleden carnavalisten, “Raadsvriend” te Schurhoven
- 10u.11: Wagenreceptie der Sint-Truidense Carnavalsverenigingen, Groenmarkt
- 11u.11: Start Verloren Maandagbal in het Feestpaviljoen, Groenmarkt
- 13u.11: Internationale Verloren Maandagstoet, Stadscentrum
- 00u.11: Uitblazen der Elf Latsjanen en haringbijten, Groenmarkt

Parcours van de stoet
Schurhoven - Nieuwpoort - Tichelrijstraat - Tichelrijlaan - Europaplein - Naamsevest - Clockemstraat - Stapelstraat - Rijschoolstraat - Kazernestraat - Breendonkstraat - Diesterstraat - Groenmarkt (apotheose) - Luikerstraat - Heilig Hartplein - ontbinding via de Plankstraat

D-day voor de carnavalisten van Sintruin! Om 09u.11 brengen we een bloemenhulde aan alle overleden carnavalisten aan het carnavalsmonument “De Raadsvriend” te Schurhoven. Om 10u.11 verzamelen de Sint-Truidense carnavalsverenigingen rondom het Feestpaviljoen voor de jaarlijkse wagenreceptie alwaar zij iedereen trakteren op een lekker hapje en een drankje. 

Heel de dag toveren we het Feestpaviljoen om in dé carnavalstempel van Limburg met tal van bekende Sint-Truidense DJ’s die voor, tijdens en na de stoet zorgen voor de beste carnavalssfeer. Omstreeks 00u.11 zingen we dan het allerlaatste liedje tijdens het Uitblazen der Elf Latsjanen en trakteren we iedereen nog op een welverdiende haring! 

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek