Strafke
header-stripes

Carnavalisten trappen nieuw seizoen af

Geschreven door redactie op maandag 13 november 2017 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Jan Boffin
Het carnvalsseizoen 2017-2018 is nu echt afgetrapt. Het eerste hoogtepunt was er zaterdagavond aan de Elf Latsjanen op de Groenmarkt. Jeugdprins Siebe den Iëste en Prins Jo, zoon en vader uit Zepperen, zwaaien de scepter tijdens het 48ste seizoen.

Vanaf 19 uur was het verzamelen geblazen aan het carnavalsmonument de Elf Latsjanen op de Groenmarkt voor de openingsceremonie. Als officiële inzet werden de lampjes van het carnaval-monument om 19.11 uur voor de 35ste keer ontstoken om zijn gloed op volle kracht over het nieuwe carnavalseizoen 2017- 2018 te laten schijnen. Vanaf hier stond de blaaskapel de Oppenheimers in voor de muzikale begeleiding.

Dan volgde de abdicatie van het stadsprinscarnaval Peter den ieste en zijn stadsjeugdcarnavalprinsen Joran1 en Rune 1.  Jeugdprins Siebe den Iëste en Prins Jo Swerts, zoon en vader uit Zepperen, zijn de nieuwe opvolgers.

Eens geïntroniseerd en voorzien van hun waardigheidsattributen nodigden de nieuwe Carnavalssoevereinen alle aanwezigen uit hen te volgen naar de Academiezaal voor "acadekomische' zitting. Achteraf was er nog een receptie.

 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek