Strafke
header-stripes

Buurt en gebruikers bezoeken Gazometersite

Geschreven door Raf Vanmechelen op vrijdag 7 juli 2017 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Raf Vanmechelen
De werkzaamheden aan de Gazometersite schieten aardig op. Negen maanden na de start daalden het stadsbestuur en de Raad van Bestuur van AGOST samen met de buurtbewoners en toekomstige gebruikers vrijdag af in de bouwput voor een werfrondgang.

 

"Met de start van het bouwverlof was het de ideale gelegenheid om iedereen eens uit te nodigen", zegt burgemeester Veerle Heeren (CD&V). "Zo kreeg iedereen toch al een betere kijk hoe alles er zal gaan uitzien. Onze eigen bijdrage van Sint-Truiden bedraagt zo'n 29 miljoen en het is dan ook een van de grootste projecten in onze stad."

"De ondergrondse parking is klaar, het is nog steeds de bedoeling dat alles in september 2018 in gebruik wordt genomen. De volgende maandag zullen alles heel snel zien vooruitgaan. Er komen, naast 245 ondergrondse parkeerplaatsen, een woontoren met vijftien appartementen, twee verdiepingen voor onder meer het Huis van het Kind en de Buitenschoolse kinderopvang, een school voor 400 kinderen en een multifunctionele ontmoetingsruimte (feestzaal)."

 
ReactiesVe zitten och op Faceboek