Strafke
header-stripes

Burgervader wint voor Raad van State

Geschreven door Raf Vanmechelen op donderdag 19 juli 2012 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Raf Vanmechelen
Eén baruitbater ging bij de Raad van State in beroep tegen de sluiting van zijn bar, maar kreeg ongelijk. De Raad van State heeft burgemeester Ludwig Vandenhove in het gelijk gesteld.

Burgemeester Ludwig Vandenhove gaf op 30 juni 2012 opdracht om twee bars op de Luikersteenweg te sluiten op basis van artikel 134 quater (verstoring van de openbare orde) van de Nieuwe Gemeentewet.
Het gaat hier over een bar waarop geschoten werd en een bar in de onmiddellijke omgeving die zou betrokken zijn in de schietpartij.

Eén baruitbater ging bij de Raad van State in beroep tegen deze beslissing, maar kreeg ongelijk.

De Raad van State heeft burgemeester Ludwig Vandenhove in het gelijk gesteld.

“Ik vind het spijtig dat ik deze bars moest sluiten op basis van bestuurlijke elementen en dat het niet gebeurd is door andere personen en/of instanties op basis van strafrechtelijke feiten, maar ik heb in deze mijn verantwoordelijkheid als burgemeester opgenomen.
De burger zou niet begrijpen dat deze bars die betrokken zijn in dergelijk extreem geweld opnieuw zouden opengaan.

In zo’n omstandigheden sta je als burgemeester gewoon alleen, maar ik neem altijd mijn verantwoordelijkheid op.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove. “Ik ben tevreden dat de Raad van State mijn bevoegdheid in deze bevestigd heeft en de vordering om de bar terug te openen, afgewezen heeft.”

(Foto ilustratief: Aan de Lobby vond er onlangs nog een schietpartij plaats)
ReactiesVe zitten och op Faceboek