Strafke
header-stripes

BOSE zorgt voor perfecte klank op Countryfestival

Geschreven door Raf Vanmechelen op vrijdag 12 september 2014 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Paul Van den Eynde
Het Amerikaanse bedrijf BOSE met een vestiging in Limburg is exclusieve partner voor het COUNTRYfestival vandaag en morgen in Château de la Motte in Sint-Truiden. Info: www.countryfestival.be

Het systeem is uniek, iedereen kent wel de perfecte hifi klank van BOSE maar er is bij hen ook een professionele afdeling. De "RoomMatch" boxen worden vooral in grote stadions of concertzalen gehangen, overal ter wereld. Voor België is er een primeur in de samenwerking met het COUNTRYfestival in Sint-Truiden. Dit wordt het eerste openluchtfestival met dit geluidssysteem.

Mathieu Exelmans van BOSE Benelux met vestiging in Tongeren vertelt: "Bose heeft dit RoomMatch systeem nu al enkele jaren geleden ontwikkeld en geproduceerd. Het unieke systeem van boxen zorgt in allerlei grote concertzalen en stadions voor het nodige geluid en we gaan hier een eerste keer mee naar buiten komen, letterlijk en figuurlijk, op het COUNTRYfestival", zegt hij. "Zo kan de bezoeker en de artiest het systeem leren kennen. Dit festival is eigenlijk op maat geschreven net als ons boxensysteem dat hier op maat berekend werd om voor een unieke geluidservaring te zorgen. Amerikaanse, Belgische, Nederlandse en Britse artiesten kunnen hier dit systeem ervaren."

Wendy Vanleeuw, van de organisatie, vult aan: "We waren aangenaam verrast door het geluid van dit systeem tijdens een bezoek aan een concert en hebben meteen BOSE Benelux gecontacteerd voor een eventuele samenwerking. Intussen weten we dat er naast een internationaal gezelschap op het podium ook bezoekers komen uit Frankrijk, Wallonië, Vlaanderen, Nederland en Duitsland. Dat maakt de opzet van de samenwerking alvast geslaagd."

Gisteren werd het geluidssysteem alvast uitvoerig getest door de lokale band The Long Lost Gentlemen. Ingenieur Gino Moerman van Bose zorgde ervoor dat het systeem voor de nodige geluidskwaliteit kon zorgen.

Voor dit unieke festival zijn er nog steeds kaarten aan de kassa verkrijgbaar. Meer info: www.countryfestival.be

Foto: Sara Van den Eynde, Bowie Vanleeuw, Wendy Vanleeuw en Mathieu Exelmans 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek