Strafke
header-stripes

Bonnekes Haspengouw Ziingt ook in horeca geldig

Geschreven door redactie op vrijdag 14 juli 2017 in rubriek Truineer Tipt

Fotograaf: Eva Pijkels
Op donderdagavond 20 juli gaan de bezoekers van Haspengouw ziiingt met hun bonnekes ook terecht kunnen in alle cafés van de markt. De organisatie bereikte daarmee een unieke samenwerking met de organisatie.

Dit lukt jullie nooit! Du jamais vu! … Dat waren triggers genoeg voor het stadsbestuur en de Haspengouw ziiingt organisatie om het toch te proberen!

Met een originele insteek en wat overtuigingswerk hebben ze ALLE horecazaken van de Grote Markt zover gekregen dat ze de drank/eetbonnen van de organisatie ook in hun etablissement aanvaarden. 

Steun aan verenigingen
Waarde in die zaken is 1 euro/bon en zo ondersteunen alle bezoekers van het evenement ook nog eens de 3 plaatselijke verenigingen (Levensloop, Raad van Elf, Leefschool De Villa) die de togen uitbaten van Haspengouw ziingt!  Bonnen worden immers verkocht per 9 stuks = 10 euro (1 euro daarvan gaat naar de goede doelen van die verenigingen).

Glas verboden tussen publiek
"We willen wel even duidelijk stellen dat het verboden is om rechtstaand uit een glas te drinken tijdens het event. Mensen in horecazaken die zitten (binnen of terras) mogen wel uit een glas drinken, maar er mag geen glas mee het publiek in van de politie", klinkt het. 
Als het wat druk is aan de togen van de organisatie (die werken met plastic bekers), dan kunnen de mensen gewoon terecht aan de
togen van de vaste horeca.

Geen 'bonnekes' over
Niemand moet nog naar huis met ongebruikte bonnekes, … drink/eet ze verder op, op de terrassen van of binnen in de horecazaken. Zittend op een comfortabele stoel, drinken uit een glas of tas, … het kan allemaal op Haspengouw ziingt!

Lees ook: Haspengouw Ziingt 

 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek