Strafke
header-stripes

Boli naar Anderlecht?

Geschreven door Truineer op maandag 9 december 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Rtbf
RSCA wil zich in de winter versterken met Yohan Boli (26), dit seizoen goed voor negen doelpunten bij STVV. De supporters van Sint-Truiden moeten zich dus geen illusies maken: normaal gezien voetbalt Yohan Boli (negen goals in zestien competitiewedstrijden) na de winterstop niet meer op Stayen.

STVV heeft de Ivoriaan een voorstel gedaan om zijn eind dit seizoen aflopende contract te verlengen, maar de kans is klein dat de aanvaller daarop ingaat. Liever wil hij na 4,5 jaar in Limburg een stap hogerop zetten.
Anderlecht past in dat plaatje. Alhoewel, is dat hogerop? Momenteel enkel financieel. Volgens het Laatste Nieuws tonen de Paars-Witten concrete belangstelling om Boli in januari aan te trekken. Naargelang de bron zijn er zelfs al (afrondende?) onderhandelingen aan de gang. Een dure onderneming zou een transfer van Boli niet zijn: als STVV nog iéts aan hem wil verdienen moet het nu gebeuren. Op het einde van het seizoen kan hij immers gratis vertrekken gezien zijn contract afgelopen is. Voor Anderlecht is dat een extra argument om door te duwen voor Boli: het zit krap bij kas, en dan is een goedkope Boli nog aantrekkelijker. En het geld dat men minder aan de aankoop besteedt kan dan worden gebruikt om de soms exuberante lonen uit te betalen.

ReactiesVe zitten och op Faceboek