Strafke
header-stripes

Boddelkeer bezoekt vijfhonderdste fan

Geschreven door Raf Vanmechelen op zondag 5 juni 2016 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Jan Boffin
Lieve Leclere is de vijfhonderdste fan van de Boddelkèèr Facebookpagina en het Truinoske kreeg zaterdag dan ook bezoek van een delegatie van het theatergezelschap. Zij was alvast verrast door de leuke geste.

Straattheatergroep de Bòddelkèèr uit Si-Truiden lanceert de zomercampagne 2016 en viert zijn vijfhonderste fan.

De eerste voorstellingen vonden plaats in 2009 voor een beperkt aantal toeschouwers. Maar de formule sloeg blijkbaar aan. Het publiek moet niet naar hen komen zij gaan naar hen toe, ze spreken Truiens dialect, de voorstelling kost niets maar je moet wel je stoeltje meebrengen. Het zijn gezellige zomermomenten en de mond aan mondreclame doet zijn werk. Vorig jaar bereikten ze meer dan vierduizend toeschouwers tijdens de zomermaanden.

Een maand geleden werd met een Facebook-pagina “De Bòddelkèèr” gestart om geïnteresseerden nog beter te informeren en ook nieuwe mensen warm te maken. “De belangstelling hiervoor is enorm en zo vierden we vandaag al de vijfhonderdste fan”, zegt voorzitter Dabby Gennez. 

Lieve Leclere uit Sint-Truiden, die in de zevende hemel was. Bij deze gelegenheid boden ze haar een gesigneerde éérste affiche “Zomer 2016” aan, daarenboven gratis toegang tot alle voorstellingen van deze zomer én een reservering op de éérste rij bij een voorstelling naar haar keuze. 

“Dit was de gedroomde start van de nieuwe zomercampagne 2016 met de voorstelling van de affiche en flyers die de volgende dagen overal zullen verschijnen. De zenuwachtigheid stijgt bij de acteurs en bij de fans want binnen een maand, op 9 juli, is er al het eerste optreden in het parochiecentrum van Runkelen, daarna volgen nog veertien voorstellingen, verspreid over Groot-St-Truiden. “

Voorzitter Danny Gennez, laat zich ontvallen dat alhoewel ze het niemand toewensen, je van de Truienaars hoort zeggen: “Het is pas zomer als de Bòddelkèèr speelt”.


 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek