Strafke
header-stripes

Bòddelkèèr bedankt 1500ste Facebookfan

Geschreven door André Pictoel op dinsdag 10 oktober 2017 in rubriek Truineer Tipt

Fotograaf: Ricky Blue
Tijdens de laatste voorstellingen van De Bòddelkèèr bereikte het gezelschap, met Christine Lemahieu uit Bevingen ,de 1.500ste fan op Facebook. Een delegatie ging de fan van het eerste uur opzoeken om haar te bedanken en te vieren.Christine kreeg een bezoekje op Levensloop waar  als geëngageerd vrijwilligster actief is. 

Het lijkt erop dat de liefde voor de stad, met alles wat er vroeger gebeurde en alles wat er zich vandaag in afspeelt, sterk aanwezig is bij de Truienaren. Maar vanuit e ras apoat uit zich dat in vele vormen, van zacht-lief tot hard-zuur, maar één ding hebben ze gemeen, de fierheid over hun stad.

Ook de aandacht en de liefde voor het Sintrùins dialect vraagt om dringend en nog meer gevoed te worden. De Bòddelkèèr speelt hierin een belangrijke rol.

Het jaar 2017 was het negende in de rij dat deze straattheatergroep naar de mensen trok.De Bòddelkèèr is een begrip geworden en is “moe iederieën uiver rizzeneirt”. De piek situeert zich tijdens het speelzeizoen. Je hebt dan Truienaars die hét gezien hebben en je hebt er die hét nog niet gezien hebben. Mond-aan-mond-reclame, kritische beschouwingen en verhalen van wild enthousiaste fans die vertellen hoe ze er bijna ingebleven waren missen hun effect niet, álle Truienaars willen het meemaken.

De formule, de herkenbare situaties, de meezingers en de humor in het plàt Sintrùins doen het.Dit jaar brachten 4.285 toeschouwers hun stoeltje mee naar de 16 voorstellingen in Groot Sint-Truiden, wat overeen komt met meer dan 10 keer een uitverkochte zaal in het CC De Boogaard.

De pagina van de Bòddelkèèr op Facebook werd in april 2016 online gezet. De groep sympathisanten breidde sterk uit en vooral het jongere publiek leert de Bòddelkèèr zo kennen en appreciëren. 

Tijdens de laatste voorstellingen bereikten ze met Christine Lemahieu uit Bevingen de 1.500ste fan op Facebook. Christine is een fan van het eerste uur en houdt van wat deze groep brengt. De Bòddelkèèr wilde dit feit niet ongemerkt laten voorbijgaan. Een delegatie ging haar opzoeken om haar te bedanken en te vieren, en waar kon dat beter dan op de actiedag van Levensloop waar ze haar, als geëngageerde vrijwilligster, ontmoetten aan de petanquebaan. Elk jaar wordt de opbrengst bij de voorstelling van de Bòddelkèèr in Bevingen overgemaakt aan de actie Levensloop, wist Christine ons te vertellen.

Voorzitter Danny Gennez overhandigde haar een uniek document, de affiche van de show van 2017 gesigneerd door alle acteurs samen met wat bubbels om zalig te genieten tijdens het herbekijken van fragmenten op de FB pagina.Danny hield de lippen stijf over het volgende seizoen, maar toch liet hij zich ontvallen dat 2018 een speciaal jaar wordt, een jubileumjaar, …het tiende! De Bòddelkèèr kennende, “zal et ginne kak zén”, om het met zijn woorden te zeggen.

 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek