Strafke
header-stripes

Bijna 6 procent is buitenlander in Sint-Truiden

Geschreven door Truineer op donderdag 5 december 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: STVV
In Sint-Truiden wonen (slechts) 2.407 mensen met een vreemde nationaliteit, dat is bijna 6 procent van de inwoners. Dat leert ons de publicatie van Agentschap Binnenlands Bestuur en Statistiek, Vlaanderen de Lokale Inburgerings- en Integratiemonitor 2019 (LIIM).

De LIIM vat voor iedere de gemeente de cijfers over migratie, integratie en inburgering samen. Die gegevens komen uit centrale Vlaamse of federale databanken. Elk jaar is er een update. De monitor helpt lokale besturen zo om hun integratiebeleid te plannen. De editie 2019 is nu klaar. Voor elke gemeente uit het Vlaamse en Brusselse Hoofdstedelijk Gewest is er een afzonderlijk cijferrapport dat gegevens bevat over de omvang en de samenstelling van de groep vreemdelingen, personen van buitenlandse herkomst en nieuwkomers, de maatschappelijke positie van die groep op het vlak van tewerkstelling, huisvesting, welzijn en armoede, onderwijs en maatschappelijk participatie.
De cijfers leren ons dat er in Sint-Truiden 2.407 mensen wonen met een vreemde nationaliteit, of ook wel 5,9 procent van de Truiense bevolking. Die groep bestaat uit 1.189 mannen en 1.218 vrouwen. De grootste groep daarvan, 638 mensen om precies te zijn, is tussen 35 jaar en 49 jaar oud. De top 5 van mensen met een vreemde nationaliteit uit Sint-Truiden wordt aangevoerd door 339 Indiërs, gevolgd door 334 Polen, 294 Nederlanders, 196 Roemenen en ten slotte 74 Portugezen.

ReactiesVe zitten och op Faceboek