Strafke
header-stripes

Big SI terug naar Stayen: hoe het begon

Geschreven door De redactie op woensdag 4 december 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: FB Twenty Two
In aanloop naar de match tegen Club Brugge en dus ook de terugkeer van Big Si naar Stayen grijpen we terug naar een artikel van februari 2010 (Het Laatste Nieuws) waarin vader Stefaan over zijn zoon Simon Mignolet praatte. Toen speelde Simon zijn laatste maanden voor STVV. Of hoe het begon..... Enkele uitspraken.

Enkele uitspraken toen van Stefaan

"Simon was eerst een begenadigd middenvelder, technisch erg sterk. Maar zijn snelle groei kwam roet in het eten gooien. Hij kreeg een loopprobleem. Ik liet hem dan bij STVV maar keeperstrainingen volgen. Kwestie van leniger te worden. Eerst leek hij nog op een zijspoor te zullen geraken. Maar via Aalst kreeg hij de smaak van het keepen te pakken en kwam hij terug bij STVV. Kijk eens waar hij nu staat. Hij is maar 21 en speelde al 90 matchen in doel bij het eerste elftal."

"Hij speelde met wat vriendjes op een veldje in de buurt. Je weet dan hoe dat gaat. Het is altijd zoeken naar iemand die in de goal wil staan. Simon was altijd 'slachtoffer'. Toen zag ik al dat hij ballen pakte die anderen nooit zouden pakken. En dat zie ik vandaag nog."

"Hij is rustig, beredeneerd, maar goed wetend waar hij naartoe wel. Die ingesteldheid zie je zelfs in zijn spel. Die rust is fenomenaal. Ik zit in de tribune maar ben nerveuzer dan hij is. Het is mijn zoon die daar staat, weet je wel. Dat laat geen enkele vader onberoerd."

Wat volgde was een transfer naar Sunderland waarmee hij op 15 augustus zijn debuut maakte in de Premier League tegen Birmingham City. De match eindigde op 2-2 en hij werd meteen uitgeroepen tot man van de match. Op het einde van het seizoen 2010-2011 ontving hij van de spelers, supporters en bestuur van Sunderland de Young Player of the Year Award. Hij ontpopte zich daar tot een certitude in doel. Donkerste moment was zijn blessure die hij opliep na een botsing met Emile Heskey tegen Aston Villa. Hij hield er een gebroken neus, een gebroken oogkas en een gebroken jukbeen aan over. Maar Simon bleef groeien. In 2013 vertrok hij naar Liverpool.

ReactiesVe zitten och op Faceboek