Strafke
header-stripes

Big Si presenteert zijn Twenty Two Wild Coffee Liquor

Geschreven door Truineer op donderdag 5 december 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Kevin Vanhees
Simon Mignolet is hot, zoveel is zeker. De sympathieke goalie uit de Brustemse Brandhoutstraat, is bij leven en welzijn steeds dezelfde, eenvoudige jongeman gebleven, ondanks de vedettenstatus die men probeerde hem aan te smeren.

Zijn laatste stunt in het horecagebeuren is zijn Twenty Two Wild Coffee Liquor, een koffielikeur die in samenwerking met de Stokerij van Wilderen tot leven kwam. ‘Ik kreeg al 430 aanvragen van sportlui of missen allerhande om een eigen gin te stoken in de vorm van een private label, aldus Mike Janssen van de stokerij van Wilderen. “Ik heb steeds de boot afgehouden, tot de gebroeders Mignolet met de idee kwamen om “iets” te doen met koffie. En toen zijn we aan de slag gegaan, en zes maanden later was de Twenty Two Wild Coffee Liquor een feit. Het is de bedoeling te beginnen met 10.000 flessen per jaar te produceren.”
Twenty Two
Simon Mignolet heeft iets met 22. Zijn koffiebar heet Twenty Two Coffee, omdat zijn rugnummer bij Liverpool 22 was. “Maar het gaat verder, zegt Big Si. “Onze koffielikeur heeft 22 % Vol. Alc, heet 22 Wild Coffee Liquor en kost 22 euro. Hiervoor krijg je een likeur waarin de rijke aroma’s van koffie en een smaakexplosie van karamel, chocolade en de finesse van vanille overheersen. Het is zeer toegankelijk en de ideale basis voor de meest hippe cocktails, zowel warm als koud, of heerlijk met slagroom bij je koffie.”
Geen nicheproduct
Koffielikeur is geen nicheproduct. Bewijs is de verkoop van honderdduizenden flessen per jaar in België. Maar koffie is trendy. “Bovendien is de Twenty Two Wild Coffee Liquor het eerste private label dat we in Wilderen produceren. En we zijn er trots op want op de horecabeurs waar we hem blind lieten proven kregen we enkel positieve reacties”, besluit Mike Janssen.
En Simon, hij hield het sober. Normaal voor een super sportman die zaterdag in de Hel van Stayen de kleuren van Club Brugge moet verdedigen met het vuur dat hij nog in zich heeft van de tijd toen hij nog Kanarie was!

ReactiesVe zitten och op Faceboek