Strafke
header-stripes

Big Jump, zondag 9 juli op Speelhof

Geschreven door redactie op vrijdag 7 juli 2017 in rubriek Truineer Tipt

Fotograaf: Stad Sint-Truiden
Voor het vierde jaar op rij organiseert het stadsbestuur van Sint-Truiden een ‘Big Jump’ in de bronvijvers van het Speelhof. Ook Andy Peelman van ‘De Buurtpolitie’ doet mee.

 

Om 14 uur start er allerlei animatie en om 15 uur maken volgt de collectieve sprong.

Met een collectieve sprong in het water nu zondag, geven we samen met heel wat andere andere gemeenten in Europa een signaal dat zuivere en gezonde waterlopen belangrijk zijn.

Het besef van de behoefte aan leefbaar en zuiver water raakt steeds meer ingeburgerd. Europa vaardigde regelgeving uit om de waterlopen leefbaar te houden, en ook in Vlaanderen zijn al belangrijke stappen gezet. Toch komt 20 procent van het afvalwater van de

Vlaamse huishoudens nog steeds ongezuiverd in de waterlopen terecht. We hebben dus nog werk voor de boeg. De ecologische actie ‘Big Jump’ brengt al jaren de povere kwaliteit van waterlopen onder de aandacht van het brede publiek. Op verschillende plaatsen in Europa springen mensen zondag gelijktijdig in rivieren, vijvers en kanalen om de vraag naar proper en gezond (zwem)waterkracht bij te zetten.

Schepen van Leefmilieu Hilde Vautmans: “We willen als stad tonen dat we wel degelijk wakker liggen van proper water. Als schepen van Leefmilieu duik ik zelf ook mee het water in.” 

Burgemeester Veerle Heeren: “De ‘Big Jump’ is een gezinsactiviteit met een sterk ecologisch karakter. Via deze internationaal gedragen actie vestigen ook wij de aandacht op de kwaliteit van onze waterlopen. We hopen zo dat we mensen bewust kunnen maken van het belang van leefbaar water. Niet alleen voor henzelf, maar ook voor de toekomstige generaties.”

 

 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek