Strafke
header-stripes

Bewoners Begijnhof vieren einde werken

Geschreven door redactie op woensdag 6 juni 2018 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Stad Sint-Truiden
Om het einde van de werken te vieren, nodigde het stadsbestuur alle buurtbewoners van het Begijnhof uit op een gezellig straatfeest. Het Begijnhof in Sint-Truiden is omgevormd tot een open ontmoetingsplek, waar het fijn wonen en vertoeven is.

De meeste stadsvernieuwingsprojecten in Sint-Truiden lopen op hun einde. Na de Luikersteenweg, Luikerstraat en Hamelstraat eerder dit jaar, is nu ook het Begijnhof helemaal klaar. De nutsleidingen werden er heraangelegd en de oude riolen maakten plaats voor moderne exemplaren.

Open plein
“Verder kreeg het Begijnhof ook bovengronds een totale make-over. De historische plek is nog meer dan in het verleden een échte verblijfs- en ontmoetingsplaats. Voetgangers en fietsers hebben er alle comfort”, vertelt schepen van Openbare werken Bert Stippelmans. 

“Het Begijnhof is nu een open plein, waar de monumentale kerk en de pittoreske gebouwen beter tot hun recht komen. We kozen daarom ook voor materialen met een rustieke uitstraling”, gaat schepen van Monumentenbeheer Pascal Vossius verder. 

Toekomst
Net als op andere plaatsen in de stad, ging ook op het Begijnhof het einde van de werken niet onopgemerkt voorbij. Buurtbewoners werden getrakteerd op een zomerse straatreceptie. Aansluitend hebben ze samen met het stadsbestuur het nieuwe Begijnhof symbolisch geopend. 

“Het Begijnhof is één van de charmantste plaatsen in onze stad. Het is er niet alleen heel leuk wonen. Ook voorbijgangers en bezoekers weten dat je er gezellig kan vertoeven. Wij hebben ervoor gezorgd dat dat ook in de toekomst zo zal blijven”, besluit burgemeester Veerle Heeren.

 

 

 

Reacties



Ve zitten och op Faceboek