Strafke
header-stripes

Apéro, spandoek, straat en ereburgerschap voor Nina

Geschreven door De Redactie op zaterdag 3 november 2018 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Nina Derwael
De stad wil een straat noemen naar Nina Derwael en haar het ereburgerschap geven. Daarnaast komt er zaterdag zo goed als zeker een Ninapéro op de Grote Markt.

Burgemeester Veerle Heeren en schepen van sport Carl Nijssens in koor: “ongezien! Wat een eer voor onze stad. We gaan dan ook alle registers opentrekken. Zo komt er een megaspandoek op de Grote Markt om haar proficiat te wensen. We zullen Nina en haar familie koninklijk in het stadhuis ontvangen. Als kers op de taart zal de eerstvolgende straat of het eerstvolgende plein haar naam dragen. Op die manier blijft haar prestatie voor eeuwig en altijd in de Truiense geschiedenis gegrift. Daarbij krijgt ze het ereburgerschap aangeboden van de stad Sint-Truiden.” (bron:HLN)

 Nina Derwael landt wellicht zondagavond om 17.30 uur alleen op Zaventem. Haar ouders zitten op een latere vlucht en landen wellicht maandag. Nina wil alle festiviteiten samen met haar ouders vieren. Vandaar dat er volgende week zaterdag wellicht in de voormiddag een ‘Ninapéro’ op de Truiense zaterdagmarkt zal gehouden worden. Alle Truienaren kunnen dan overvloedig toosten op hun nieuwe wereldkampioene. 

 

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek