Strafke
header-stripes

Accountant in gevangenis voor gesjoemel

Geschreven door Truineer op zaterdag 26 oktober 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Truineer
Een 43-jarige Tiense accountant en belastingconsulent met een kantoor in Sint-Truiden zit sinds 11 oktober in de gevangenis voor witwaspraktijken. Speurders van Leuven verdenken hem onder meer van gesjoemel en dat hij contacten onderhield met een Nederlander die gelinkt wordt aan de Siciliaanse maffia.

Het parket van Leuven communiceert niet over de stand van het onderzoek, dat al vanaf 2017 loopt nadat bij de politie informatie was binnengelopen over de veertiger die zich schuldig zou hebben gemaakt aan het opzetten van witwasconstructies. Volgens de speurders zou hij ook banden hebben met het Tiense drugsmilieu en zou hij contacten hebben onderhouden met een Nederlandse vastgoedmakelaar die gelinkt wordt aan de Siciliaanse maffia. De accountant zou echter kunnen bewijzen dat hij al 3 jaar geen contact heeft gehad met de bewuste Nederlandse makelaar en in dat kader geen misdaadgelden in ontvangst heeft genomen om het wit te wassen.
In het onderzoek wordt de veertiger ook malversaties met allerhande eigendommen ten laste gelegd. Zo zou hij volgens de speurders mede-eigenaar zijn van veertig paarden terwijl er dat er in werkelijkheid amper vier zouden zijn.
De accountant werd op 11 oktober aangehouden, de voorbije dinsdag werd zijn aanhoudingsmandaat bevestigd. In hetzelfde onderzoek zit ook nog een 29-jarige Tienenaar in de cel.

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek