Strafke
header-stripes

Het weerbericht voor Sint-Truiden met Ruben

Geschreven door Ruben op vrijdag 12 januari 2018 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Truineer
Vandaag is het nog lang wachten op opklaringen, maar tijdens het weekend zal de zon weer vaker aan bod komen. Het blijft rustig.


Vrijdag 12 januari 2018


Vandaag is het eerst nog grijs. Mogelijk valt er eens even wat motregen uit de dikste wolken, maar veel nattigheid zit er zeker niet in. In de loop van de namiddag kan er af en toe al eens wat ruimte voor de zon komen, maar pas vanavond en vannacht worden de opklaringen echt breder.

De dag begon in Sint-Truiden met temperaturen tussen +4 en +5°C, en daar komt in de loop van de dag hooguit één graadje bovenop. 

Vannacht kan het aan de grond gaan vriezen.


Zaterdag 13 januari 2018

Zaterdag blijft het droog met eindelijk nog eens brede opklaringen. De temperatuur bereikt een maximum rond +6°C.
De wind waait meestal zwak uit oostelijke richting. Daardoor zal die +6°C al bij al goed te verdragen zijn.

Tijdens de nacht naar zondag blijft het grotendeels helder. Mede doordat het zo goed als windstil wordt kan de temperatuur tot net beneden het vriespunt zakken. Dicht tegen de grond kan dat zelfs -3 tot lokaal -5°C worden.


Zondag 14 januari 2018

Zondag blijft het in Sint-Truiden en omstreken rustig en droog. Er mogen zelfs opnieuw flinke zonnige perioden verwacht worden.
Na een koude start met witte grassprietjes zal de temperatuur oplopen naar maximaal +5°C.
Er waait een zwakke oostenwind.

 

Trend vanaf maandag

Maandag zal de wind weer aantrekken, gevolgd door regen en buien. Die buien kunnen vanaf het midden van de week winters worden, want de bovenluchten koelen flink af. Ook op neushoogte wordt het guur met maxima rond +4 a +5°C.Ruben Weytjens
Weerkaarten kunnen soms snel veranderen.Voor een dagelijkse opvolging van de ontwikkelingen kan u terecht op www.rubenweytjens.be

 

 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek