Strafke
header-stripes

93 baby’s voor 6de Truiense Babyborrel

Geschreven door Truineer op woensdag 1 mei 2019 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Truineer
Speciaal voor alle baby’s die het afgelopen jaar geboren zijn, organiseerde het stadsbestuur van Sint-Truiden op woensdag 1 mei de Truiense Babyborrel in de GAZO Lounge. Alle gasten kregen er een geboortebox boordevol geschenkjes en nuttige tips.

Op woensdag 1 mei organiseerde de stad Sint-Truiden traditioneel een Babyborrel. Alle ouders van kinderen die het afgelopen jaar geboren werden, kregen een uitnodiging in de bus. 

“Het voorbije jaar zijn er 346 baby’s in onze stad geboren. Dat zijn er 24 meer dan het jaar voordien. Speciaal voor hen organiseren we op 1 mei jaarlijks de Truiense Babyborrel, die al aan zijn 6de editie toe is. Uiteindelijk gingen 181 ouders van 93 baby’s op onze uitnodiging in. Samen met nog eens 39 broers en zussen maakten we er een leuke dag van”, zegt schepen van Bevolking Hilde Vautmans 

“De Truiense Babyborrel is de ideale gelegenheid voor gezinnen om elkaar te ontmoeten. Ze maakten die dag ook kennis met de verschillende organisaties in de stad die hen helpen met de opvoeding van hun jonge kinderen”, vertelt burgemeester Veerle Heeren.

Als afsluiter kregen alle gasten ten slotte nog een geboortebox mee naar huis. Die zit boordevol cadeaubonnen, nuttige informatiebrochures en leuke gadgets. Het vormt zo een handige toolkit met alles wat jonge ouders en hun baby’s in Sint-Truiden nodig hebben. 

ReactiesVe zitten och op Faceboek