Strafke
header-stripes

900 vrijwilligers aan de feestdis

Geschreven door Truineer op donderdag 5 december 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Truineer
Naar verluidt zijn er in Sint-Truiden 1200 vrijwilligers die steeds ter beschikking staan van de gemeenschap. Om die mensen eens te verrassen gaf de stad een feestje voor 900 onder hen op de Dag van de Vrijwilliger.

Vrijwilligers zijn het cement van de maatschappij. Zonder vrijwilligers zou er ’s zondags geen voetbal meer zijn, zouden jeugdbewegingen niet meer bestaan, zou de zorg voor mens en dier minimaal zijn, zouden bejaarden in de rusthuizen niet op tijd hun eten krijgen, zouden immobiele mensen hun boodschappen niet meer gedaan krijgen, zouden zieke kinderen geen opvang meer hebben, zou de wereld op zijn kop staan. Daarom zijn die vrijwilligers zo boos als ze vaststellen dat hun werk door de Vlaamse overheid zo weinig gehonoreerd wordt. Blijkbaar willen deze “slimme politici” niets liever dan het door hen zo gehate “middenveld” zo vlug mogelijk liquideren, terwijl ze het met de andere kant van hun tong hebben over burgerparticipatie. En dat zint de vrijwilligers niet, zeker de vermindering van subsidies, zeg maar werkingsmiddelen om vele van die vrijwilligers bezig te houden, zit hen hoog Want als een seniorenvereniging door de besparingen in de cultuursector minder gaan krijgen (dan de habbekrats van nu), dan kunnen ze het werkveld met vrijwilligers niet meer ondersteunen.
In Sint-Truiden worden die vrijwilligers gekoesterd en de beleidsmensen trakteerden deze middag 300 en deze avond 600 vrijwilligers op een lekker pastabuffet.
Want, zo zegde schepen Pascy, “die 1200 vrijwilligers met hun dagdagelijkse inzet voor anderen, gratis en voor niks, kan je niet dankbaar genoeg zijn. Het werk dat deze mensen doen in onbetaalbaar, letterlijk en figuurlijk. Daarom blijven we dit feest ook organiseren.”

ReactiesVe zitten och op Faceboek